Doua surori, de 11 si, respectiv, 15 ani, au fost lovite de un TIR, vineri seara, in zona localitatii buzoiene Limpezis, in apropierea unei treceri de pietoni. Una dintre victime a murit, iar cealalta este in coma. Martori ai accidentului au fost seful Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, care a sunat la 112, si ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu, care le-a facut masaj cardiac victimelor.

UPDATE: Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Buzau, comisarul sef Florian Crucianu, accidentul s-a produs pe DN 2 E 85, in localitatea Limpezis, un sofer de 28 de ani din Suceava acrosand se pare pe trecerea de pietoni doua surori in varsta de aproximativ 11 si 15 ani. Victimele au fost transportate in stare grava la spital.

"Minora de 15 ani a decedat, iar cealalta a fost transportata cu un elicopter MAI la un spital din Capitala si s-a intocmit dosar penal pe numele soferului, dar din primele cercetari nu rezulta ca acesta nu era baut", a spus Crucianu, citat de Agerpres.

Medicii buzoieni sunt rezervati in privinta sanselor de supravietuire ale fetei de 11 ani, care este in coma.

Martor al accidentului a fost presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vrancea, Marian Oprisan, care venea dinspre Bucuresti spre Buzau, relateaza Mediafax.

Oprisan a spus ca TIR-ul se deplasa "destul de rapid", iar soferul a incercat sa le evite pe cele doua fete, insa le-a lovit cu partea din spate a autovehiculului.

"Veneam dinspre Bucuresti catre Buzau, am observat ca TIR-ul rula destul de rapid. Am ajuns in Limpezis, am vazut fetele pe trecerea de pietoni, am redus viteza, soferul TIR-ului, care venea din spate, le-a vazut tarziu si probabil, avand greutate, n-a mai putut sa franeze pana in trecere. A incercat sa evite imapctul, a efectuat o manevra, TIR-ul a iesit de pe sosea, dar le-a lovit pe cele doua fete cu partea din spate", a declarat, vineri, pentru Mediafax presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan.

El a mai spus ca imediat dupa producerea accidentului la fata locului a ajuns si ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu, care circula dinspre Buzau spre Bucuresti, el participand la alegerile pentru desemnarea presedintelui PSD Buzau.

"Am oprit si eu si el. Nicu Banicioiu le-a facut masaj cardiac amandurora, eu am sunat la ora 18.00 la 112, dupa care l-am sunat personal pe Raed Arafat. Cele doua fete au fost preluate de doua ambulante, iar starea lor era grava. De fapt, una dintre ele este in stare mai grava, dar va veni un elicopter sa o transporte de la Buzau la Bucuresti", a adaugat Oprisan.