Circulatia pe mai multe drumuri nationale este ingreunata, marti seara, din cauza cetii, cele mai mari probleme fiind, din acest punct de vedere, pe DN 15 (E 60) intre Ludus si Ogra (judetul Mures), DN 65 Craiova - Pitesti si DN 7, intre Vintu de Jos (Alba) si Deva (Hunedoara), potrivit Infotrafic.

Cel mai greu se circula pe DN 15 (E60), intre Ludus si Ogra (judetul Mures), unde ceata reduce vizibilitatea sub 20 de metri, precizeaza Centrul Infotrafic al Politiei Romane, citat de Mediafax.

De asemenea, in judetul Dolj, pe DN 65 Craiova - Pitesti, vizibilitatea este, pe alocuri, sub 50 de metri, iar in judetul Hunedoara se circula cu dificultate, in conditii de ceata densa, pe DN 7, intre Vintu de Jos si Deva.

Politia Rutiera recomanda conducatorilor auto sa manifeste prudenta sporita, sa circule cu viteza redusa, adaptata conditiilor concrete de drum si trafic, sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculele dinainte, pentru a putea opri in conditii de siguranta, sa nu franeze sau sa vireze brusc si sa utilizeze, cu precadere, frana de motor pe suprafetele carosabile alunecoase.