Un microbuz ce transporta 15 copii si doi insotitori s-a rasturnat pe o sosea din judetul Arad, transmit televiziunile de stiri. Doi dintre elevi au fost raniti usor. Potrivit IPJ Arad, accidentul s-ar fi produs din vina soferului, care nu a adaptat viteza de mers la conditiile de trafic, soseaua fiind acoperita de polei.

Potrivit Mediafax, microbuzul transporta 15 elevi de clasele V - VIII de la o scoala din comuna Buteni, care mergeau la Arad pentru activitati extrascolare.

Potrivit martorilor, microbuzul scolar s-a rasturnat la intrarea in localitatea Horea, venind dinspre Siria, in afara partii carosabile.

Mai multe ambulante au ajuns la locul accidentului, iar copiii au fost transportati la spital.

Doi dintre ei sunt raniti usor si necesita ingrijiri medicale.

Potrivit Agerpres, soferul microbuzului a declarat anchetatorilor ca accidentul s-a produs din cauza ca drumul era acoperit cu polei, carosabilul era denivelat, microbuzul derapand in momentul in care a incercat sa evite denivelarile din carosabil. Politistii din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Arad sustin insa ca soferul este cel vinovat de producerea accidentului, deoarece nu a adaptat viteza la conditiile de drum alunecos, motiv pentru care, pe numele acestuia a fost intocmit un dosar de cercetare penala pentru vatamare corporala din culpa.