​Alexandru Rafila și-a numit al șaselea secretar de stat la Ministerul Sănătății: este vorba despre Alexandru Rogobete, care a fost, până acum, consilier personal la cabinetul ministrului Sănătății. Neoficial, Alexandru Rogobete a fost consilierul care s-a ocupat de proiectele cu bani din PNRR și este unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Alexandru Rafila din minister.

Ministerul SanatatiiFoto: AGERPRES

În varianta inițială a știrii apărea, în mod eronat, informația că Alexandru Rogobete este al șaptelea secretar din Ministerul Sănătății. La momentul publicării știrii inițiale, Aurel George Mohan, eliberat anterior din funcție, figura, încă, pe site-ul Ministerului Sănătății, pe lista secretarilor de stat.

Alexandru Rogobete este cercetător în medicină, specialist în management medical şi asistent profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara.

Decizia de numire a lui Rogobete în funcția de secretar de stat a fost publicată luni în Monitorul Oficial, fiind semnată de premierul Nicolae Ciucă.

Ministerul Sănătății mai avea, până la numirea lui Rogobete, alți cinci secretari de stat: Andrei Baciu, Levente Vass, Adriana Pistol, Tiberius Marius Brădățan și Cătălin Vișean. Aurel George Mohan a fost eliberat din funcție, la cerere, săptămâna trecută.

br>