​Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pregătește o reorganizare a întregului minister și crearea a 65 de noi posturi, principalul motiv fiind că nu există o structură cu atribuții în implementarea reformelor și investițiilor din PNRR, se arată într-un proiect de act normativ scos în consultare publică.

Alexandru RafilaFoto: AGERPRES

Ministerul Sănătății va avea un număr maxim de 449 de posturi exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

Ministerul Sănătății funcționează acum cu un număr maxim de 384 de posturi, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului, iar prin proiectul de hotărâre de Guvern se propune creșterea acestui număr la 449 de posturi, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

Dincolo de provocările aduse de PNRR, în nota de fundamentare se spune că „structura organizatorică a ministerului a fost motidificată prin Hotărârea Guvernului nr. 381/2020, având ca obiectiv principal vombaterea efectelor pandemiei de COVID-19, astfel âncât în prezent structurile funcționale ale ministerului nu pot asigura îndeplinirea tuturor funcțiilor și atribuțiilor acestuia."

În nota de fundamentare se mai spune că la nivelul ministerului „au fost identificate structuri care desfășoară activități cu caracter funcțional, dar și activități cu caracter auxiliar, fiind necesară o separare a acestora și implicit desființarea acestora și înființarea unor noi structuri corespunzătoare rolului lor".

Încadrarea personalului ministerului în noua structură organizatorică se va realiza în termen de minim 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.