Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice, cea mai mare asociație care reprezintă pacienții din România, califică drept "o calamitate" situația în care se află România și a lansat joi, în cadrul Forumului Național al Asociațiilor de Pacienți, un apel public pentru a se realiza "o celulă de criză formată din cei mai buni specialiști, care să caute soluții rapid la situația extrem de gravă".

Pacient in RomaniaFoto: Agerpres

"Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România lansează astăzi, 21 octombrie 2021, Forumul Național al Asociațiilor de Pacienți într-o situație fără precedent pentru pacienții din România, în care în fiecare zi se numără sute de decese. Suntem țara cu cel mai mare număr de decese din lume. Să nu uităm că dincolo de ceea ce se vede – pacienții cu COVID-19, sunt mulți pacienți non Covid (cronici și acuți), care vor suferi și chiar vor muri pentru că nu mai au acces la servicii medicale. Să nu uităm de ceilalți pacienți!", este mesajul Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice.

"Nu știu cum văd politicienii această situație, dar noi, ca organizație care reprezintă drepturile pacienților, o calificăm ca o calamitate. În acest context, nu mai este timp pentru discuții și alianțe politice. Nu mai este timp pentru a ignora boala și moartea a mii de români. Dacă continuăm în aceeași modalitate ca până acum, situația se va agrava, iar raportările vor deveni și mai mari", avertizează COPAC.

În acest context, "COPAC face un apel public de a se realiza o celulă de criză formată din cei mai buni specialiști, care să caute soluții rapid la situația extrem de gravă existentă."