UPDATE Medic din Ploieşti: Mai tot timpul am avut probleme cu TIR-ul ATI. Vara nu răceşte, iarna nu încălzeşte / Ce probleme au fost la unitățile ATI trimise la spitalele din țară pentru pacienții COVID

de I.H.     HotNews.ro
Marţi, 13 aprilie 2021, 12:58 Actualitate | Sanatate


Unitate mobila
Foto: Hotnews
TIR-ul de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeș din București unde luni seară trei femei cu COVID-19 au murit în urma unei defecțiuni care a dus la oprirea instalației de oxigen a funcționat anul trecut la Spitalul Județean din Ploiești. TIR-urile ATI trimise la spitalele din Timișoara sau Ploiești s-au defectat de mai multe ori, cu pacienții în ele. "Tot timpul am avut probleme cu TIR-ul ATI", spune un medic din Ploiești.

UPDATE 16.00: Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis miercuri că Unitatea Mobilă de la Institutul Victor Babeș este cea care a deservit Spitalul Județean de Urgență Ploiești , iar cea care în prezent se află în curtea Spitalului de Urgență “Sf. Ioan” din capitală este Unitatea Mobilă sosită acum câteva săptămâni de la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Inițial, șeful DSU, Raed Arafat, spunea că TIR-ul de la Spitalul Victor Babeș este cel care a fost înainte la spitalul din Ploiești.

Unităţile mobile de terapie intensivă folosite pentru tratarea pacienţilor COVID au fost donate vara trecută Inspectoratului pentru Situații de Urgență în urma unei campanii umanitare derulate de fundațiile SMURD și Mereu Aproape.

România are, în acest moment, 5 astfel de unități mobile de Terapie Intensivă - 4 dintre ele donate Inspectoratului pentru Situații de Urgență, aflat în subordinea Departamentului pentru Situații de Urgență (condus de Raed Arafat), după o campanie umanitară a Fundației SMURD și a Fundației Mereu Aproape, și una la Spitalul Județean Suceava, pentru care s-a organizat separat o strângere de fonduri.

TIR-urile au ajuns în mai multe spitale COVID din țară - Timișoara (unde a fost nevoie, la un moment dar, chiar de două TIR-uri, spitalele fiind arhipline), Botoșani, Galați, Ploiești, Pitești sunt doar câteva exemple.

Ce probleme au fost la unitățile ATI trimise la spitalele din țară pentru pacienții COVID?

TIR-ul ATI trimis la Botoșani s-a stricat după ce a plouat pe el

La Botoșani, TIR-ul ATI a devenit temporar inutilizabil după ce a plouat pe el, apa s-a infiltrat în tavan și a fost necesar ca pacienții să fie mutați, potrivit informațiilor apărute în presa locală. Unitatea mobilă de Terapie Intensivă a fost în cele din urmă reparată de o echipă de tehnicieni din Turcia, veniți special la Botoșani.

Medic din Ploiești: "Tot timpul am avut probleme cu TIR-ul ATI"

Una dintre unităţile mobile de terapie intensivă a ajuns în vara anului trecut la Ploieşti. Potrivit informațiilor transmise marți după-amiază de către DSP, este vorba despre unitatea de la Victor Babeș, unde 3 pacienți au murit luni seară.

Cadrele medicale nu au fost scutite de probleme în gestionarea cazurilor internate în această unitate mobilă.
 • "Tot timpul am avut probleme cu TIR-ul ATI. În vara anului trecut, a scăzut presiunea oxigenului, erau pacienţi în TIR. Nu erau toţi foarte grav, unii puteau respira. Din fericire, am găsit atunci loc pe secţia de terapie intensivă din spital şi i-am dus acolo. Nu au fost pierderi de vieţi”, a declarat pentru News.ro un medic din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.
El spune că scăderea oxigenului a fost de departe cea mai serioasă problemă, însă nu a fost singura.

În august anul trecut, instalaţia de climatizare a TIR-ului a cedat, făcând ca unitatea mobilă să fie nefuncţională. Se întâmpla pe 23 august, la puţin peste o lună după ce TR-ul fusese adus la Ploieşti. Mai mult de două săptămâni, TIR-ul a fost neutilizat. În 8 septembrie, autorităţile din judeţ au anunţat că instalaţia de climatizare a fost repusă în funcţiune.
 • "Vara nu răceşte, iarna nu încălzeşte. (...) Unităţile de acest tip sunt făcute pentru evacuare. Ţii bolnavii o zi, două, apoi îi duci în spital”, a precizat medicul.
La Timișoara s-au stricat ambele TIR-uri ATI

La Timișoara au fost duse, anul trecut, două tiruri ATI - unul la Spitalul Județean, altul la Spitalul „Victor Babeș”.

Cele două unități mobile s-au stricat și au fost trimise pentru reparații, dar nu au mai revenit la Timișoara, scrie tion.ro.

În octombrie 2020, instalaţia de încălzire a TIR-ului ATI de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a cedat, iar bolnavii au fost ţinuţi în frig o noapte intreagă.

Unitatea a stat în service aproape o lună, după care a fost dusă la Spitalul Municipal din Timișoara. În 18 noiembrie, s-a stricat la mai puțin de două zile de la punerea în funcțiune. La acel moment, în TIR-ul ATI erau 8 pacienți COVID în stare gravă, care au fost transferați în spitalele din oraș.
 • "Din cauza unui consum ridicat, presiunea oxigenului din TIR a scăzut. (...) Unitatea Mobilă, fiind racordată la rețeaua de oxigen din spital, nu s-a putut crește presiunea, dat fiind faptul că aceasta ar fi însemnat automat creșterea presiunii oxigenului și în unitatea spitalicească.Coordonatorul medical care asigură buna funcționare a tuturor unităților ATI mobile a comunicat departamentului tehnic al spitalului, la momentul instalării unității, că fără o ieșire separată, independentă de cea care alimentează spitalul, și care să beneficieze de regulator propriu, o astfel de situație ca cea apărută noaptea trecută nu ar putea fi soluționată.
 • În urma încercărilor de a remedia situația, departamentul tehnic a luat hotărârea de a racorda unitatea mobilă la o stație secundară de rezervă, independentă de cea a spitalului, dând o presiune mult prea mare de oxigen, de peste 6 bari, fapt pentru care toate ventilatoarele au afișat alarma de presiune crescută și au încetat să mai funcționeze", a transmis atunci Departamentul pentru Situații de Urgență.
TIR-ul ATI nu a mai fost folosit de atunci, iar paturile din el au fost mutate în spital.

Subprefectul de Argeș: Pentru noi TIR-ul ATI a fost foarte util

Şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti a avut alocată, în vara anului trecut, una dintre unităţile mobile de terapie intensivă.

Subprefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, care la acel moment deţinea funcţia de prefect, a declarat marţi, pentru News.ro, că din punct de vedere tehnic nu au fost probleme cu TIR-ul. A fost însă o perioadă, în iarnă, în care a fost nevoie de intervenţia echipei de mentenanţă pentru a izola termic unitatea, întrucât temperatura interioară scăzuse, odată cu răcirea vremii.
 • "Am luptat foarte mult să obţinem acest TIR în valul doi al pandemiei, pentru noi a fost foarte util, având în vedere numărul destul de mic al locurilor ATI. A fost foarte util pentru noi, nu au fost probleme din punct de vedere tehnic niciodată, a fost o singură problemă pe perioada iernii, în ideea în care temperaturile începuseră să scadă şi TIR-urile nu erau pregătite pentru a face faţă temperaturilor foarte scăzute, dar, în baza contractelor, probabil, pe care le au cu firma care a produs aceste TIR-uri - DSU şi spitalele au contracte cu firme de mentenanţă – este o echipă care se ocupă permanent de aceste TIR-uri şi au venit, au făcut o procedură, au izolat podeaua astfel încât au reglat temperatura din interior. Altfel, nu au fost probleme, chiar am avut destul de mulţi pacienţi care au fost trataţi acolo”, a spus Emanuel Soare.
Subprefectul a explicat că nu a fost nevoie de evacuarea pacienţilor, izolarea fiind făcută din exterior, cu o spumă.

De ce s-a oprit oxigenul din TIR-ul trimis de la Pitești la Spitalul Babeș din București

Unitatea de terapie intensivă pentru pacienții COVID-19 a fost instalată în curtea Spitalului Victor Babeș din București sâmbătă.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că luni, în jurul orei 16.25, a existat o creştere bruscă, de peste 6 bari, a presiunii oxigenului în TIR-ul ATI. Ventilatoarele - de fabricaţie americană - s-au oprit pentru că, atunci când se depăşeşte această presiune, intră în sistem de autoprotecţie şi se opresc, iar apoi personalul spitalului a preluat ventilația pacienților, a spus Arafat, care nu a putut preciza cât timp au stat bolnavii fără oxigen.

Arafat a spus că urmează să se stabilească după anchetă care a fost cauza creșterii bruște de presiune.

El a susținut că tirurile de terapie intensivă sunt în garanţie şi au fost verificate la interval de două - trei luni de către reprezentanţii firmei care asigură garanţia, iar până acum în aceste unități ATI au fost tratați 600-700 de bolnavi COVID.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4354 vizualizari

 • +16 (28 voturi)    
  TIR-i cumparate de Arafat, el trebuie sa raspund (Marţi, 13 aprilie 2021, 13:06)

  Gryphus [utilizator]

  El le-a cumparat, apoi a facut contract de mentenanta pt ele cu SRL-ul unui membru PNL deci raspunderea e strict la ei
  • +2 (12 voturi)    
   De unde le-a cumparat? (Marţi, 13 aprilie 2021, 13:37)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Cine le-a produs?
   • +8 (12 voturi)    
    Eii (Marţi, 13 aprilie 2021, 14:26)

    camasa_neagra_la_gat [utilizator] i-a raspuns lui Lok

    Au fost intermediate si de fundatia mereuaproape..adica trustul intact al lui felix..ce banuti au cura si aici!!
    • -1 (3 voturi)    
     Re Camichia Nera la unde vrei matale (Marţi, 13 aprilie 2021, 16:57)

     dekirico [utilizator] i-a raspuns lui camasa_neagra_la_gat

     Da, este adevărat, doar că au fost complici Ionel Popescu-Thermidor, umbra lu' Mircea la Cozia și Dracula (omu' care suge... sângele).
   • -2 (8 voturi)    
    Daca tu iesi cu Dacia la arat... (Marţi, 13 aprilie 2021, 16:03)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui Lok

    Daca tu iesi cu Dacia la arat...si prapadesti masina in trei ore, e relevant cine a produs-o? Sau de la care dealer ai cumparat-o?

    E atat de greu sa pricepeti ca TIR-urile alea NU sunt proiectate pentru folosire continua de luni de zile, ca sunt doar pentru urgente, pana se stabilizeaza pacientii si pot fi transferati la ATI normal?
  • +2 (14 voturi)    
   Sunt de groaza medicii astia: (Marţi, 13 aprilie 2021, 13:39)

   1anonim [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Bai frate eu stiu ca medicul e a invatat 6 ani cum sa-ti recommande pastile, el nu a invatat despre instalatii de caldura, frig, ventilatoare etc. Rau am ajuns in Romania daca si medicii se pricep la orice.. TIR-urile astea au fost suprasolicitate, ca asa au vrut medicii care nu au inteles ca exista niste domenii de lucru, niste intervale de functionare etc. Am citit in 10 articole ca nu au facut fata la consumul de oxigen, si s-au defectat. Bai, da spitalele astea nu au nici un inginer competent? Da managerul spitalului ce pazeste?(bine, am citit si de cazul ala cu ploaia, acolo e defect de constructie, remediere in garantie).
   • +7 (7 voturi)    
    chestia asta se cheama proiectare (Marţi, 13 aprilie 2021, 15:09)

    comentacu [utilizator] i-a raspuns lui 1anonim

    Medicul utilizeaza facilitatea. Important este sa o utilizeze cum trebuie. Daca utilizarea nu a fost defectuoasa, medicul nu are treaba, cauti vinovatii in alta parte.
    • -2 (6 voturi)    
     Medicul a spus (Marţi, 13 aprilie 2021, 15:59)

     1anonim [utilizator] i-a raspuns lui comentacu

     " mai vreau 200l oxigen" tehnicianul a replicat ca e la limita proiectata, poate sa-i mai dea 50 daca by-paseaza regulatorul, medicul a tipat ca mor oamenii si el se cramponeaza de un nenorocit de regulator? Chiar te pricepi, sau esti si tu medic...
     • -1 (5 voturi)    
      I'm giving her all she's got, cap'n! (Marţi, 13 aprilie 2021, 16:48)

      Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui 1anonim

      Citiți pe un accent scoțian.

      Dar na, așa-s căpitanii ăștia, niciodată nu țin cont de părerea inginerilor sau de posibilitățile fizice ale aparatelor pe care vor să le utilizeze.
   • -1 (7 voturi)    
    un medic .... (Marţi, 13 aprilie 2021, 17:42)

    asada [utilizator] i-a raspuns lui 1anonim

    ....din Ploiesti si femeia de serviciu care a spalat unde sa infiltrat apa a spus sii.... gata TIR-urile nu sant bune !!! Hai sa fim seriosi ,tipic cocalarilor ,cum li se baga un microfon sub nas ,de catre o panarama de "reporterita " total atehnica ,dar obraznica ,cum se simt mari specialisti in toate si incep sa bata campii !!!! Mai mult Arafat in conferinta de presa a indicat Pitestiul ca loc de aducere a TIR -ului si nu Ploiesti !!!!
  • +8 (10 voturi)    
   treaba romaneasca (Marţi, 13 aprilie 2021, 13:46)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Unul s-a stricat, pe celalalt l-am pierdut..

   Intrebare pentru jurnalistii Hotnews: A verificat cineva daca toate TIR-urile ATI sunt la fel? Aceeasi firma, aceleasi echipamente, aceleasi contracte de mentenanta?...
  • +1 (17 voturi)    
   Presa... (Marţi, 13 aprilie 2021, 13:52)

   vali_pk [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Pe undeva e dezinformare, in comunicatul oficial al lui Arafat de aseara, legat de aceste TIR-uri a spus clar ca mentenanta e facuta de firma care fabrica aceste unitati, nu de alte parti terte. Tot el a spus ca aparatele alea de oxigen au un error-log in sistemul lor care arata defectiunile, si cand au aparut ele.

   Faptul ca Arafat a adus niste sisteme de care romanu' cazut din caruta nici nu a auzise pana in momentul respectiv, apoi tot pe romanu' il pune sa-l gestioneze, e clar ca rezultatul = dezastru. Concluzia: degeaba avem sisteme fabricate in SUA / Ukraina etc, nu stim sa le folosim si ne-o luam in barba.

   Si mi se pare miseleste sa-l pui tot pe Arafat inaintea carului, cand manuitorii sunt ministrii. El este DSU, nu Minister, nu ia deciziile de capul lui, acestea vin de sus. Poate romanu' de rand care arunca cu noroi si il injura pe Arafat, nu stie toate astea, nu stie de ordinea puterilor intr-un stat, etc.

   Pentru toata gaura plina de gunoi in care se afla sistemul medical din Romania sunt de vina ministerele care s-au perindat pe la Palatul Victoria 30 de ani si nu s-au ocupat de "mentenanta" acestui sistem! Toate spitalele de stat sunt mizerabile, tamplarii din lemn, rareori termoizolante, sisteme electrice inadite cu scoci, manipulanti "lasa-ma sa te las", s.a.m.d. Cum sa nu ia foc. Cum sa-si faca medicii meseria in asemenea medii de lucru.

   Nea' Caisa ala care trebuia sa se ocupe de mentenanta sistemelor de oxigen > dosar penal pentru ucidere din culpa , pentru simplul fapt ca putea interveni sa ajute la salvarea de vieti, dar a preferat sa stea pe margine si sa ignore pericolul in care se aflau niste vieti omenesti.

   Si cam asa e cu toate, degeaba avem autostrazi, daca circulam precum bezmeticii, numai indisciplinati in trafic; degeaba avem sisteme de cutting edge in medicina/ orice, daca le foloseste Dorel, cauzam dezastre, etc.
 • +9 (21 voturi)    
  Si de ce spune abia acum? (Marţi, 13 aprilie 2021, 13:12)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Protesteaza doar cand e vorba de malaiul lor, in rest, toti tac chitic, iau spaga si sunt complici la crimele din sistemul asa-zis de sanatate
  • +2 (8 voturi)    
   Pai pana nu da in achizitiile lor. (Marţi, 13 aprilie 2021, 13:38)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Nu se deranjeaza de mortii din ATI.
  • -1 (15 voturi)    
   e medic prietene (Marţi, 13 aprilie 2021, 13:46)

   Adry@n [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Treaba lui nu e administrativa, este medic si se plange atunci cand cinneva il intreaba...

   Romania e pe ultimul loc la alocat bani pentru educatie si sanatate, asa ca atunci cand au aparut tirurile astea medici s-au bucurat, tinand cont ca in romanica nu se face nimic (e bun si atat, decat nimic si-au zis ei). Doar ca un spital modular e de 100 de ori mai bun decat o masina. De aia exista case si exista rulote, nu poti avea conforul unei locuinte intr-o rulota, unele sunt pentru ceva si altele pentru altceva, iar ARAFAT nu intelege si pace! Daca venea el cu ideea modularelor aveam peste tot asa ca nu a venit si nu accepat omu, nu e departe de un politician precum doamna Sarma ex primar!
   Sa ne amintim ca un spital modern e facut din sponsorizari private. Iar impotriva lui a sarit DUAMNA SARMA! A cerut sa fie apreciata pentru ca EA, DUAMNA ce este a acceptat sa cedeze terenul bucurestenilor pentru un spital ultramodern care sa ajute Copii romaniei!
   DUAMNA SARMA, nu a primit meritele ce i se cuvin! Putea sa faca un bloc acolo iar noi pleava nu am inteles ce sacrificii a facut ea pentru pleava!
 • -5 (17 voturi)    
  Oamenii mor in timp ce ministrul USR sta la cafea. (Marţi, 13 aprilie 2021, 13:19)

  adrianhn [utilizator]

  Toata lumea a construit spitale modulare numai la noi acest ministru incompetent USR sta la cafea in timp ce oamenii mor.... s-au defectat aceste tiruri de nenumarate ori si acest ministru pacalici nu a facut nimic.

  USR-PLUS stie doar sa faca front in jurul lui ca niste mafioti.

  Se pare ca medicina "plateste bine" la bugetul USR-ului.
  • +1 (11 voturi)    
   PSD de ce a mintit ca face 8 spitale regionale? (Marţi, 13 aprilie 2021, 14:22)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui adrianhn

   Toata Romania vede ca postezi propaganda anti-USR, fiindca USR e singurul partid cinstit din parlament.
   • -2 (4 voturi)    
    Esti sigur ca esti emil bobu? (Marţi, 13 aprilie 2021, 18:08)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    Esti sigur ca esti emil bobu?

    Intreb, pentru un prieten, ca, asa tampit cum era bobu ala original, parea academician pe langa matale...no offence!
   • -2 (2 voturi)    
    :))) (Marţi, 13 aprilie 2021, 23:25)

    srpc [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    asta-i perla lunii :)))
 • -1 (15 voturi)    
  Arafat a cumparat jafurile astea (Marţi, 13 aprilie 2021, 13:52)

  emil bobu [utilizator]

  Sa raspunda el cu demisia, nu Vlad Voiculescu.
  • -2 (8 voturi)    
   Sa raspunda amandoi (Marţi, 13 aprilie 2021, 14:33)

   noi2013 [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Arafat pentru achizitie si VV pentru lipsa de organizare, planuri de interventie, administrare coerenta a activitatii medicale de care raspunde.....

   De ce nu vine ministerul sau PM sau presedintele si sa spuna: avem o problema, am analizat toate datele si avem urmatoarele solutii..... de un an bagam oameni pe banda rulanta la ATi si ii scoatem morti in proportie de 80%.... nu e clar ca nu se face ceva bine?!
  • +3 (11 voturi)    
   Cine a mai cumparat din Turcia? (Marţi, 13 aprilie 2021, 14:52)

   Alui [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Niste autobuze in Bucuresti?
   Nu cumpara nimeni chestii turcesti daca nu e vorba de spaga groasa, sa fim seriosi!
 • -1 (11 voturi)    
  Sistem medical in deriva! (Marţi, 13 aprilie 2021, 14:26)

  mircea112 [utilizator]

  Dupa 31 de ani de la revolutie, ani in care nu s-a construit un spital, ba chiar s-au inchis unele pe vremea lui Basescu, acum sa dam vina pe Arafat sau Voiculescu este puieril.

  Cate spitale a construit PSD in cei 13 ani in care au avut guvernul ?
  Cate spitale a construit PNL in cei 11 ani in care au avut guvernul ?

  Pai in total PSD + PNL au construit 0 spitale!
  Acum separat luati PSD a construit 0 spitale si PNL a construit tot 0 spitale!

  Este Ciolacu indreptatit sa tipe ?
  Este Orban indreptatit sa tipe?

  Ceea ce fac cei doi, este un exercitiu de imagine, cele doua partide si-au dovedit valoarea in cei 24 de ani de guvernare, iar ce se intampla acum este din vina majoritara a celor doua!

  Daca spitalele alea Regionale si Metropolitane erau facute, nu mai existau tiruri ATI , nu mai lua foc la Matei Bals sau spitalul din Piatra Neamt, ca aveam spitale noi, moderne cu capacitate extinsa .... Precum in legourile lui Firea ...

  Ce fac acum cele doua partide? Gasesc finantare pentru spitale noi, incep lucrul la spitale noi? Nuuu, dau declaratii si arunca vina pe unii si pe altii intr-un joc de distragerea atentiei de la problemele importante.

  Daca maine pleaca Arafat si Voiculescu se rezolva problemele ? O sa avem spitale? Nu ! Dar Ciolacu si Orban or sa apara ca niste salvatori, si vor arata ca problema s-a rezolvat, iar cu ajutorul celui de sus o sa scada si presiunea COVID, si noi tot cu spitale alea de la 1800 ramanem si cu sistemul medical in deriva, pana data viitoare, cand va pica magaria pe un alt Arafat sau Voiculescu!
 • +1 (5 voturi)    
  Competente SU. ATI fix si mobil. [1/2] (Marţi, 13 aprilie 2021, 17:07)

  Algo [utilizator]

  Din articol rezulta ca nu este prima data cand se intampla problema specifica ce a aparut la Victor Babes cu aceste unitati mobile ATI.
  Problema specifica este suprapresiune la intrarea de oxigen, ce duce la oprirea de siguranta a ventilatoarelor.
  Se mentioneaza exact aceeasi problema la Timisoara in 18 Noiembrie 2020.

  Asta ar inseamna ca nu sunt urmarite problemele aparute in functionarea acestor unitati mobile.
  Din articole rezulta totusi ca anumite probleme au fost sesizate si rezolvate pe parcurs, precum cele legate de incalzirea pe timp de iarna.
  Aceasta conduce la concluzia ca cei ce urmaresc problemele nu au competenta sa sesizeze riscurile de siguranta.

  Aceste unitati mobile ATI au trecut prin mainile si sub privirile a multi experti si specialisti romani in situatii de urgenta. vezi [1]
  Niciunul nu a putut anticipa si opri la timp problemele ce azi ies preeminent la lumina.
  Este incompetenta tehnica, incompetenta administrativa si de conducere ?


  Seria de articole si comentariile la ele, sustin ideea ca spitalele modulare sunt cu mult, mult mai sigure.
  In realitate, spitalele modulare, precum si cele clasice pot foarte bine sa aibe exact aceeasi problema precum cea intamplata cu unitatea mobila in cauza.

  Spitalele modulare, dupa cum spune chiar numele lor, sunt compuse dintr-o serie de module, fiecare construite dintr-un numar de containere tip maritim. vezi [2]
  TIR-urile ATI sunt similare cu un modul al spitalelor modulare, in esenta o cutie in care se implementeaza salonul medical, cu avantajul ca poate fi deplasata in alta locatie daca este nevoie. Insa cu avantaje vin la pachet si riscuri.
 • +1 (3 voturi)    
  Competente SU. ATI fix si mobil. [2/2] (Marţi, 13 aprilie 2021, 17:07)

  Algo [utilizator]

  Diferente importante intre Spitalul modular {SM} si unitatile mobile TIR ATI {TIR-ATI}:
  {SM} este fix in spatiu.
  {TIR-ATI} sunt mobile, pot fi dispuse unde este nevoie.
  {SM} are mai multe saloane si spatii dedicate pentru pacienti si personal.
  {TIR-ATI} au doar un salon pentru pacienti.
  {SM} are instalatie de climatizare (racire-incalzire aer ambient) pentru cladiri fixe, deci superioara calitativ.
  {TIR-ATI} au instalatie de climatizare limitata, datorita necesitatilor de mobilitate a unitatii.
  {SM} are instalatia electrica si de oxigen fixa.
  {TIR-ATI} au instalatia electrica si de oxigen ce poate fi cuplata-decuplata; pot sa apara probleme datorate deconectatii si reconectarii acestora la retelele fixe.

  Ca observatii suplimentare:
  {TIR-ATI} au lipsa completa de lumina naturala.
  In {SM} de la Elias lumina natura pare adecvata. vezi [2].
  In {SM} de la Brasov insa nu este lumina naturala suficienta, nu au suficiente ferestre, dar macar exista una per salon. vezi [3], [4]
  {TIR-ATI} au un numar prea mare de paturi pentru spatiul disponibil; salon de 12 paturi fata de 7 la {SM}, pentru un spatiu ce pare similar.

  Toate acestea arata ca utilizarea unitatilor mobile TIR ATI este inadecvata, nu este facuta cu grija necesara si nu este urmarita de oameni competenti.


  [1] http://optimatechnic.com/product/mobile-icu-trailer-8-10-12-15-beds
  [2] https://www.youtube.com/watch?v=R2dHENo-S7g
  [3] https://www.youtube.com/watch?v=cz11UBJkELg
  [4] https://bzb.ro/stire/orban-tataru-arafat-atentie-maxima-pentru-brasov-a153450
 • 0 (0 voturi)    
  aha deci (Miercuri, 14 aprilie 2021, 13:30)

  liviu_ [utilizator]

  nu e o problema de acum 3 zile... si totusi pana aum nu se plangea nimeni... interesant


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by