Medici din Iaşi şi Bucureşti au prelevat organe de la un bărbat din judeţul Neamţ aflat în moarte cerebrală, acestea fiind destinate unor operaţii de transplant care vor fi efectuate în centre specializate din cele două mari oraşe. Directorul Spitalului Judeţean Neamţ, Cristina Atănăsoaie Iacob, a declarat, pentru Agerpres, că bărbatul în vârstă de 39 de ani a suferit un traumatism cranio-cerebral după ce a căzut de la înălţime, de pe o schelă.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Două echipe de medici de la Iaşi şi Bucureşti s-au deplasat la noi pentru a preleva ficatul, rinichii, corneea şi plămânii", a declarat managerul Spitalului Judeţean Neamţ.

Coordonatorul Centrului Regional de Transplant din Iaşi, dr. Raluca Neagu, a declarat că unul dintre rinichi şi corneea sunt aduse la Iaşi pentru a fi transplantate. Cealaltă echipă va transporta la Bucureşti ficatul şi celălalt rinichi, unde urmează a fi transplantaţi. Intervenţiile vor fi făcute în cursul acestei seri.

Medicul Raluca Neagu a precizat că prelevarea şi donarea de organe a fost posibilă după ce familia bărbatului şi-a declarat intenţia de a dona organele în cazul în care acesta avea să intre în moarte cerebrală.