SUA continua sa faca presiuni asupra presedntelui Bashar al-Assad pentru implemetarea unor reforme reale, in timp ce in Siria are loc cea mai mare demonstratie de protest de la inceputul revoltelor. Demonstratiile au avut loc in orasul Hama, unde au iesit pe strazi 200.000 de oameni si in capitala economica Aleppo, unde au avut loc si ciocniri cu autoritatile. Potrivit activistilor, politia a deschis focul asupra lor in suburbia Damascus din Daraya ucigand 12 peroane si lasand in urma mai multi raniti. Si in orasul Homs politia a ucis 3 protestatari, anunta The Guardian.

Hillary Clinton a transmis un avertisment presedintelui Siriei, atragandu-i atentia ca oamenii vor protesta intr-o forma de rezistenta organizata daca el nu intelege sa implementeze reformele. Desi autoritatile au permis pentru prima data organizarea unei conferinte a opozitiei, Clinton spune ca nu este suficient pentru ca tara sa intre in tranzitie catre democratie, ci este necesar un dialog cu opozitia si cu reprezentantii societatii civile. Si Rusia sustine ideea dialogului intre autoritatile siriene si opozitie.

De la inceputul demonstratiilor din luna martie si pana in prezent 1.350 de persoane au fost ucise de fortele de ordine. Autoritatile pretind ca au pierdut si ele 500 de persoane din cadrul personalului de securitate.