Mai mult de 200.000 de persoane si-au exprimat votul intr-un sondaj online legat de subiectul inmormantarii revolutionarului rus Vladimir Lenin. Sondajul a fost propus de partidul sustinator al Kremlinului "Rusia Unita", relateaza Ria Novosti.

Sondajul publicat pe site-ul www.goodbyelenin.ru cuprinde o singura intrebare: "Ati mai sustine decizia de inmormantare a trupului lui Vladimir Lenin?". Raspunsul pemite doar doua variante: "Da" sau "Nu".

Pana in momentul de fata 200.000 de persoane au participat la acest sondaj. 70% dintre acestea au declarat ca ar mai sustine decizia de ingropare a lui Vladimir Lenin, in timp ce 30% dintre respondenti s-au declarat impotriva acestei initiative.

Lenin a murit in luna ianuarie a anului 1924. Impotriva dorintei sale, trupul neinsufletit a lui Lenin a fost imbalsamat si depus intr-un mausoleu situat in Piata Rosie din Moscova.

Fostul presedinte sovietic Mihai Gorbaciov a afirmat joi ca este prematura ingroparea parintelui revolutiei bolsevice, Vladimir Ilici Lenin.

"Cred ca vom ajunge aici, dar consider ca pentru moment nu trebuie sa luam masuri pentru a-l ingropa", a declarat el agentiei Interfax, in preziua celei de-a 87-a comemorari a mortii lui Lenin.

Ideea de a ingropa corpul parintelui revolutiei bolsevice revine regulat in atentia rusilor. Ea a fost relansata joi de Vladimir Medinski, un deputat al partidului aflat la putere, Rusia Unite.