Directorul FBI Robert Mueller a anuntat marti ca se ofera o recompensa de 1 milion de dolari pentru informatiile care ar putea duce la localizarea si recuperarea fostului agent FBI Robert Levinson care a disparut in mod misterior in Iran in urma cu 5 ani, scrie AFP.

Mueller spera ca recompensa sa-i incurajeze sa se prezinte in fata autoritatilor pe toti cei ce detin informatii legate despre Levinson. Acesta ar implini in data de 10 martie varsta de 64 de ani si a disparut in 9 martie 2007 in insula Kish, unde facea investigatii legate de contrabanda cu tigari in calitate de detectiv particular. La respectiva data, Levinson era retras deja din randurile FBI-ului.

Departamentul de Stat a anuntat anul trecut ca a primit informatii din care rezulta ca Levinson se afla in viata si ca este tinut undeva in sud-vest, zona care include Afganistanul, Iranul si Pakistanul. Saptamana aceasta SUA va lansa o campanie de popularizare a anuntului privind recompensa in toate aceste trei state. Pana acum nu se cunoaste niciun indiciu despre identitatea rapitorilor care nu au solicitat nimic in schimbul ostaticului.