Reprezentantii armatei care conduc Egiptul de la caderea lui Hosni Mubarak s-au adresat marti zecilor de mii de protestatari adunati in Piata Tahrir. Pentru a calma furia manifestantilor, militarii au promis ca alegerile prezidentiale vor avea loc pana in iunie 2012, scrie AFP.

Seful Consiliului Suprem al Fortelor Armate, Marshal Hussein Tantawi, a declarat ca votarea Constitutiei va avea loc pe 28 noiembrie, asa cum a fost stabilita, in ciuda crizei politice si a ciocnirilor care se inmultesc de la o zi la alta. De sambata si pana marti, 28 de persoane au fost ucise in luptele dintre protestatari si fortele de ordine.

Tantawi, care a aparut si intr-un discurs televizat, a anuntat din nou ca armata nu doreste sa pastreze puterea si ca este gata sa o predea imediat, daca aceasta este vointa poporulului exprimata printr-un referendum. Totodata, Tantawi a acceptat demisia premierului interimar Essam Sharaf fara insa sa anunte numele succesorului acestuia.

Iesirea in public a reprezentantilor armatei s-a facut dupa o runda de intalniri si discutii cu miscarile politice de opozitie, precum Fratia Musulmana, cu scopul gasirii unei solutii pentru iesirea din criza politica. Cu toate acestea, protestatarii din Piata Tahrir nu mai au incredere in militari pe care ii considera continuatori ai regimului Mubarak.