Cel putin sapte persoane au murit duminica in Tahrir Square din Cairo, in timpul ciocnirilor dintre politisti si protestatarii care solicita retragerea unei declaratii constitutionale prezentate de guvern. Potrivit medicilor aflati la fata locului, dintre cei sapte decedati, trei au murit din cauza sufocarii in timpul altercatiilor, anunta AFP.

UPDATE Confruntarile violente intre politie si manifestantii S-au soldat cu 13 morti duminica, la Cairo, ridicand la 15 numarul deceselor in doua zile de violente.

In noaptea de duminica spre luni, mii de egipteni au ocupat piata Tahrir din Cairo, in timp ce confruntari violente au continuat pe strazile adiacente pietei centrale, locul revoltei care l-a inlaturat de la putere pe presedintele Mubarak in februarie.

Ministerul Sanatatii a inregistrat 10 morti duminica si 1.700 de raniti incepand de sambata, potrivit agentiei oficiale Mena.

Proteste au avut loc si la Alexandria, Ismailia, Suez, Qena si Assiut. Primii morti ai acestui nou val de violente s-au inregistrat sambata la Alexandria si Cairo.

Actiunile violente au inceput la o zi dupa ce in Tahrir Square a avut loc o demonstratie condusa de Fratia Musulmana si de Miscarile Salafiste la care au participat zeci de mii de egipteni. Demonstratia s-a tinut impotriva conducerii actuale a staului care doreste sa pastreze in noua constitutie privilegiile militarilor. Conducerea militara a Egiptului a promis predarea puterii in mainile civililor dupa alegerea unui nou presedinte.