Un soldat rus care a participat la agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei și care mergea în Tiraspol a fost oprit pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Aeroport International ChisinauFoto: Lutai Razvan Alexandru / Alamy / Alamy / Profimedia

Poliția de frontieră a Republicii Moldova a raportat pe 31 martie că a descoperit un militar rus care a luptat în războiul împotriva Ucrainei în fluxul de pasageri de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Destinația sa finală era Tiraspol, în regiunea separatistă Transnistria.

„Urmare a intervievării s-a încurcat în declarații, încercând să inducă în eroare inspectorii Poliției de Frontieră din prima linie. Persoanei în cauză nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, fiind întoarsă pe cale aeriană în statul de pornire”, arată comunicatul de presă al Poliției de Frontieră.

În ultimele 24 de ore, Republica Moldova a refuzat intrarea a 24 de cetățeni străini pe teritoriul său.

Poliția amintește că pentru a exclude riscurile de securitate, în contextul stării de urgență în R. Moldova, dar și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, în toate punctele de trecere a frontierei de stat sunt aplicate protocoale de securitate, ceea ce presupune un control suplimentar la trecerea frontierei de stat pentru călători, în special pentru cetățenii străini.