O explozie a avut loc la sediul grupului de mercenari Wagner, al lui Evgheni Prigojin, în orașul Kadiivka din regiunea Lugansk, a anunțat guvernatorul regiunii, Serhii Gaidai, relatează Kyiv Independent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Agenția de știri de stat rusă TASS a raportat că o explozie din 10 decembrie a distrus hotelul din Kadiivka din regiunea Luhansk ocupată de Rusia.

„În sfârșit ne ascultă președintele și fumează în locurile potrivite”, spune Gaidai, spunând că au apărut deja fotografii pe internet cu distrugerile de la fața locului.

Unii internauți au scris pe Twitter că sediul Wagner ar fi fost lovit cu HIMARS de către ucraineni.

Rușii „nici măcar nu ascund că există pierderi uriașe”, a spus Gaidai.

Rusia a desfășurat mercenarii Grupului Wagner, care operează în întreaga lume, în estul Ucrainei, pe fondul pierderilor grele ale armatei sale, a informat Ministerul Apărării al Regatului Unit pe 28 martie.

Grupul Wagner a fost acuzat de încălcări ale drepturilor omului, inclusiv tortură și execuții, în Ucraina, Siria, Libia, Republica Centrafricană, Sudan și Mozambic.

Forțele ucrainene au lovit și o bază rusească dintr-o zonă ocupată temporar în regiunea Zaporojie, a anunțat sâmbătă Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, relatează Kyiv Independent. Potrivit Statului Major General, până la 150 de soldați ruși au fost răniți, iar 50 de soldați au fost transportați la un spital din Melitopolul ocupat, regiunea Zaporojie.