Conducerea UDMR Bistrita-Nasaud a renuntat la lupta cu PNL pentru obtinerea fotoliului de director al Directiei Sanitar-Veterinare (DSV), a anuntat presedintele Uniunii din judet, prefectul Szilagyi Ioan.

"Am avut aici sustinerea tuturor partidelor din coalitia guvernamentala, la Bucuresti ni s-a dat dreptate la Comisia de Arbitraj, numai ca ne-am izbit de refuzul ministrului PNL, Gheorghe Flutur, care, la presiunea unor lideri ai organizatiei judetene a partidului, a cerut mentinerea in functie a actualului director, Ioan Bogolin, care nu este nici macar membru PNL.

Cand am vazut ca nu se poate sub nici o forma sa trecem de ministru, am decis sa renuntam", a declarat Szilagyi Ioan. El a afirmat ca il propusese pentru postul de conducere a DSV pe Kocsis Andrei, consilier judetean si vicepresedinte al filialei UDMR, intrucat acesta este de profesie medic veterinar.

In contarpartida, Uniunea a primit din partea coalitiei aflata la guvernare functia de director executiv al Oficiului pentru Protectia Consumatorilor, insa nu a nominalizat pe nimeni pentru ocuparea postului. "In aceasta saptamana vom rezolva problemele de la Agentia de Protectie a Mediului, Garda de Mediu si OPC, unde au mai ramas in functie directori sustinuti de PSD", a mai spus Szilagyi.

Liderul Uniunii din judet a participat deja la o intrunire cu presedintii PD, PNL si PC in care s-au discutat si aceste probleme.