Amenzile date de prefectul de Cluj, Alin Tise, primarilor care au refuzat sa aplice legile fondului funciar provoaca dispute politice. Si asta, deoarece liderii PSD din judet sustin ca sanctiunile au fost date dupa criterii politice.

"Standardele duble aplicate fata de primarii Puterii si ai Opozitiei arata ca, la doua luni de la instalarea in functia publica, finul lui Emil Boc nu s-a obisnuit cu actualul statut, care il obliga sa inceteze orice activitate politica.

Ii cerem domnului prefect ca in cel mai scurt timp sa initieze un control privind legalitatea activitatilor de fond funciar desfasurate la Primaria municipiului Cluj-Napoca, in legatura cu care cetatenii au formulat numeroase reclamatii si solicitari de inscriere in audienta, nesolutionate nici pana astazi.

Ne intrebam de ce prefectul evita sa il verifice pe nasul sau, desi municipalitatea este restanta cu eliberarea a sute de titluri de proprietate, in special in zonele periferice ale orasului, situatie semnalata de noi in repetate randuri", a declarat presedintele PSD Cluj-Napoca, Remus Lapusan.

Declaratiile sale vin la o zi dupa ce Tise i-a amendat pe patru sefi ai administratiei publice locale, toti membri ai PSD. Primarii din comunele Aiton, Ceanu Mare si Baisoara au fost sanctionati cu cate 150 de milioane de lei, in timp ce edilul-sef din Tritenii de Jos a primit o amenda de 170 de milioane de lei pentru ca au taraganat improprietarirea cetatenilor din localitatile respective.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu a demarat un control la 10 primarii din mediul rural cu privire la modul in care sunt aplicate legile fondului funciar. Alin Tise a declarat ca este nemultumit inclusiv de ritmul in care Primaria Cluj-Napoca elibereaza titlurile de proprietate, astfel ca va face un control si aici.

Alin Tise este, printre altele, finul primarului din Cluj-Napoca, Emil Boc. Totodata, prefectul a afirmat ca nu a amendat primarii dupa criterii politice, ci pentru modul in care au aplicat legea.