Patronii unei fabrici din Botosani au gasit o metoda mai putin obisnuita de a-i determina pe muncitori sa lucreze mai cu spor. Angajatii care nu lipsesc de la serviciu si care nu isi iau concedii medicale vor putea primi cadou o masina. Toti muncitorii harnici vor participa la o tombola ale carei premii sunt trei masini.

Conducerea fabricii de confectii Serconf din Botosani a luat aceasta masura, dupa ce a vazut ca sute de muncitori renunta la locul de munca si pleaca in straintate. De acum incolo, cei care vor veni in fiecare zi la serviciu si vor avea rezultate bune vor avea posibilitatea de a cistiga una din cele trei masini puse in joc la tombola fabricii.

Ana Manuela Zarug, directorul Serconf, sustine ca ideea acestei tombole apartine actionarului majoritar, Senior Seroussi, care vrea sa ii determine pe oameni sa se apropie mai mult de fabrica. Reprezentantii fabricii spun ca masura a dat deja rezultate. Cu gindul la masina, oamenii lucreaza mai cu spor si mai putine zile libere. Oamenii muncesc mai cu spor.

"De cind au vazut anuntul, se cunoaste ca muncesc mai cu rezultate si incearca sa isi faca mai bine treaba", a spus Vasile Apostol, maistru la Serconf. La joc participa doar cei 1.100 de muncitori, nu si cei aproape 200 de functionari din birouri. Cistigatorii celor trei masini vor fi stabiliti la sfirsitul anului, prin tragere la sorti.

Conducerea fabricii spera ca rezultatele concursului sa fie bune si sa stimuleze atit competitia interna, cit si angajarile in domeniu, mai ales ca fabrica mai are nevoie de peste 100 de confectioneri. Tombola va fi organizata si in anii viitori. Cistigatorul masinii va semna un contract prin care se va obliga ca timp de cinci ani sa nu plece din fabrica