Va vine sa credeti sau nu, prefectul de Alba le cere cetatenilor sa filmeze actele de coruptie si comportamentul indecent al politistilor si functionarilor publici.

D-l Cosmin Covaciu apeleaza la posesorii de telefoane mobile cu camera video sa le utilizeze in nobilul scop de curatire morala a societatii si-i indeamna sa filmeze comportamentul indecent si actele de dare si luare de mita comise de catre politisti si functionari publici.

Pentru a-i stimula - doar provine din economia de piata reala - prefectul le promite ca filmuletele care prezinta astfel de manifestari vor fi premiate si distribuite televiziunilor pentru difuzare, iar cei implicati vor fi deferiti justitiei.

Prefectul garanteaza ca va pastra anonimatul cameramanilor amatori si ii roaga pe cei care vor realiza astfel de inregistrari video sa ii trimita un e-mail pe adresa cosmin.covaciu@prefecturaalba.ro sau sa sune la telefonul 0258-811179.

El si-a motivat initiativa astfel: „Incerc prin aceasta modalitate sa-i determin pe toti cei care sunt in slujba cetateanului sa aiba un comportament european, daca nu din constiinta, macar din respect fata de oameni si de lege”.

Acum eu ma-ntreb: magistratii si procurorii intra si ei in categoria functionarilor publici?... Or fi aceste filme considerate probe in instanta? Fiindca si flagrantul are tipicaraiele lui. Dar intentia este laudabila. Astept cu nerabdare sa vad primul film din serie!