Primarul municipiului Resita, Liviu Spataru, a dispus efectuarea unei anchete interne, dupa ce din interiorul institutiei au fost "sifonate" informatii confidentiale care ar putea periclita un proiect de anvergura.

Este vorba despre cel mai important obiectiv investitional din ultimii ani, care vizeaza construirea unui cartier de locuinte, o fabrica ce ar crea cel putin 3.500 de locuri de munca si noul spital judetean.

Edilul ameninta ca saptamana viitoare este posibil sa destituie cativa functionari, pe motiv ca "acestia trateaza cu superficialitate sarcinile de serviciu". Intre cei vizati se numara si juristii Consiliului local care au pierdut cateva procese importante.

Supararea primarului este cauzata de faptul ca respectivi consilieri juridici nu l-au informat la timp despre situatia creata la "Kilometrul 7", acolo unde, dupa ce fostii proprietari au fost despagubiti, iar lucrarile la noua investitie au demarat, au aparut din senin doua persoane, locuitori ai cartierului Terova, care revendica 2,5 hectare de teren.

"Acestia s-au adresat instantei, pe baza unor expertize dubioase, cercetate in prezent de Politie, insa juristii Consiliului Local nu s-au prezentat la procese", a spus unul dintre angajatii Primariei.

Din acest motiv, o parte din investitorii straini care cumparasera intre timp teren de la administratia locala si se apucasera de lucru, au amenintat ca se vor retrage din Resita, dar nu inainte de a solicita daune morale si materiale. In ciuda situatiei create, Spataru sustine ca investitia de la "Kilometrul 7" nu ar fi in pericol.

"M-am intalnit cu toti cei implicati in aceasta poveste ciudata, adica organe de politie, DNA, martori, tigani si locuitori ai Cartierului Terova, si am ajuns la concluzia ca lucrarile trebuie continuate. Daca petentii probeaza cu acte proprietatea, le vom da terenuri in alta parte", a adaugat primarul.