Masa de Pasti nu este usor de asigurat pentru toata lumea. Carnea de miel, oualele rosii si cozonacul sunt un vis pentru oamenii cu posibilitati materiale reduse. Pentru a putea oferi copiiilor o ciorba de perisoare sau cateva chiftelute, unii prahoveni au fost nevoiti sa doneze sange.

De la inceputul acestei saptamani, la Centrul de Transfuzii Sanguine Ploiesti au venit zilnic aproximativ 80 de persoane care au donat sange. Din pacate, donatorii nu au venit pentru a face un act caritabil ci pentru a obtine produse alimentare pe care sa le consume de Paste. “Au venit cam 75 de prahoveni pe zi. Din nefericire, la noi nu se poate vorbi despre donarea benevola.

Oamenii sunt mult prea saraci pentru a-si dona sangele fara sa astepte ceva in schimb. Alocatia de hrana a ramas neschimbata, cam la 500.000 de lei pentru o donare”, ne-a declarat doctorul Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguina Ploiesti.

Astfel, donatorii primesc sapte tichete de masa in valoare de 74.000 de lei, o zi libera si decontarea transportului cu 50% pe o singura zi, pe un traseu. Oamenii pot primi in schimbul tichetelor carnea tocata, zahar, ulei, paine, cartofi. In concluzie, daca tatal unor copii doneaza sange in aceasta saptamana va putea sa asigure pentru masa de pasti o ciorba de perisoare sau chiftelute.