In expunerea de motive la proiectul de hotarare privind aprobarea si finantarea lansarii proiectului firmei Nicoletei Bichescu, presedintele Benea propune consilierilor judeteni sa aprobe cheltuirea a unei sume importante. Mai exact 81 500 RON. Ca sa priceapa toata lumea, Benea precizeaza ca "una din preocuparile constante ale Consiliului Judetean este promovarea imaginii judetului.

In acest sens, s-a propus realizarea unui album fotografic reprezentativ a carui tinuta estetica si continut elevat sa raspunda unei receptari corespunzatoare."

Avem bani, cum procedam?

Fiindca bugetul judetului Bacau este excedentar si mai ales datorita faptului ca drumurile din judet arata extraordinar, iar bacauanii o din judet o duc senzational, conducerea CJ s-a aratat dispusa sa plateasca onorariul Nadiei Comaneci. Care se ridica la suma de 63 000 RON. Conform declaratiilor lui Benea, suma va fi donata de catre fosta mare gimnasta judetului.

Nu s-a precizat care va fi modalitatea donatiei. "Pentru ca lansarea albumului sa reprezinte un eveniment inedit in viata bacauana, va fi prezenta la aceasta manifestare marea noastra gimnasta Nadia Comaneci. Motivele acestei prezente sunt multiple.

In primul rand, Nadia Comaneci este , nascuta la Onesti, considerata a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX si una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii din toate timpurile, prin urmare, o mesagera nu doar a Bacaului ci insasi a Romaniei", se arata in raportul la proiectul de hotarare, semnat de catre directorul executiv Stere Constantinescu.

Pentru cheltuielile de organizare ce constau in plata colaboratorilor, materialelor promotionale si a serviciilor de organizare a evenimentului se vor aloca 18 550 RON.

Motiv de mandrie pentru generatiile viitoare

In acelasi raport se specifica o multime de motive pentru care bacauanii ar trebui sa exalte de bucurie ca se cheltuieste o suma mare din bani din buzunarul lor.

"Prin aparitia si lansarea albumului, reprezentanti ai generatiei prezente, dar si celei viitoare, vor avea ocazia sa cunoasca sub o forma originala ca prezentare, de o deosebita frumusete, imaginea judetului Bacau", sustine autorul raportului Stere Constaninescu. Sa intelegem ca incepand din momentul lansarii albumului, bebelusii de la Maternitatea Bacau pot sta linistiti alaturi de parinti. Avem un album cu care se pot mandri oriunde in Europa.

Nu este un caz singular

Conceperea unui astfel de album si lansarea lui pe piata, nu este o chestiune originala. Cand este vorba de cheltuirea de bani publici pentru proiecte menite a umple niste buzunare si care nu ajuta cu absolut nimic pe cetateni, alesii fac tot posibilul sa le duca la bun sfarsit. Primul a fost "Eterna si fascinanta Romanie", un model de cum se pot cheltui bani publici.

Nu demult, la Craiova a izbuncit un scandal legat de alt asemenea proiect. Primarul de acolo, Antonie Solomon a bagat mana in buget si a scos pe piata tot un album foto, alaturi de fiica cea mare a presedintelui suspendat Traian Basescu.