Potrivit declaratiilor purtatorului de cuvint al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Unirea” al Judetului Alba, Ovidiu Costea, pentru stingerea incendiilor a fost necesara interventia a peste 4000 de angajati I.S.U. si a 670 autospeciale.”Seceta prelungita si temperaturile ridicate favorizeaza propagarea incendiilor cu repeziciune.

Datorita intensificarii vitezei vintului in perioada urmatoare atragem atentia populatiei ca utilizarea focului deschis in locuri cu pericol de incendiu si pe timp de vint este interzisa.

Neobtinerea tuturor avizelor si autorizatiilor pentru executarea arderilor controlate se sanctioneaza, de catre specialistii inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta, cu amenda contraventionala de la 1000 la 2500 lei”, a avertizat Costea.

Reprezentantul institutiei amintite a atras, totodata, atentia administratiilor publice locale sa se implice mai mult in constientizarea populatiei despre conditiile in care se pot face arderile controlate si despre pericolul la care se pot expune daca nu se respecta legislatia in vigoare.