Directorul Oficiului prefectural Sighisoara, Adrian Gherca a confirmat faptul ca Guvernul Romaniei a adoptat Ordonanta prin care se stabilesc indicatorii tehnico-economici pentru constructia noului Spital municipal din Sighisoara.

Insa n-a dorit sa dea si alte amanunte despre acest lucru intrucat acestea le va oferi insusi ministru Sanatatii, Eugen Nicolaescu care in data de 14 septembrie va fi prezent la Sighisoara la inaugurarea Centrului de hemodializa de aici.

Adrian Gherca a mai precizat ca in Ordonanta sunt prevazute si fondurile necesare pentru inceperea constructiei spitalului si ca in cel mai scurt timp se vor demara procedurile pentru organizarea licitatiei ce va desemna proiectantul si constructorul.

Tot cu ocazia vizitei ministrului se va stabili si o data pentru organizarea unei sedinte extrordinare a Consiliului local Sighisoara pentru aprobarea fondurilor ce vor trebui alocate pentru lucrarile tehnico-edilitare: bransarea la apa, canalizare, gaze si electricitate si alte lucrari de infrastructura ce vor trebui suportate de bugetul local.

De asemenea, la Sighisoara Eugen Nicolaescu se va intalni si cu medicii de familie din oras si imprejurimi pentru a-l informa pe ministru de problemele cu care acestia se confrunta.

Intre timp vechiul Spital municipal se reorganizeaza...

Pana la urma sectiile de oftalmologie si dermato-venerice din cadrul Spitalului municipal Sighisoara se desfiinteaza printr-un ordin al ministrului Sanatatii emis in data de 6 iulie 2007. Tinand cont de indicatorii de eficienta s-a decis tratarea doar in ambulatoriu a cazurilor oftalmologice si dermato-venerice.

In sedinta forului legislativ local din luna iunie consilierii au dat avizul favorabil pentru desfiintarea celor 2 sectii. Pe baza acestui aviz conducerea Spitalului a trimis la minister propunerea de desfiintare pe care ministrul Nicolaescu a aprobat-o prin Ordinul nr. 1219 din 6 iulie 2007.

In luna iulie consilierii au revenit asupra deciziei pe care au luat-o in iunie in urma protestelor unor medici din cadrul Spitalului.

Insa retragerea avizului nu mai avea nici un efect si a venit tardiv intrucat ordinul fusese deja semnat de catre ministrul Sanatatii, consilierii fiind nedumeriti de faptul ca li s-a cerut un aviz care oricum nu conteaza... Prin acelasi ordin al ministrului se elimina si cabinetul stomatologic de urgenta in vreme ce sectiei chirurgie generala i-au fost suplimentate numarul de paturi de la 46

la 51. Conform Legii nr. 264/2007 structura organizatorica, reorganizarea, restructurarea, schimbarea sediilor sau denumirilor pentru spitalele publice se aproba prin Ordin al Ministrului Sanatatii la propunerea managerului spitalului in functie de indicatorii anuali de eficienta.

Cabinetele de la etajul I al Policlinicii se muta

Unele cabinete de la etajul I al Policlinicii Sighisoara se vor muta la spital. In spatiile astfel eliberate urmeaza a se muta sediul Compartimentului Teritorial de Sanatate Publica Sighisoara. La etajul I al Policlinicii vor ramane doar cabinetele de Planificare familiala si Pediatrie.

Reprezentatii Autoritatii de Sanatate Publica Mures au facut aceasta solicitare motivand ca spatiul din imobilul de pe strada Ecaterina Teodoroiu unde isi desfasoara actualmente activitatea este supradimensionat pentru activitatea respectiva si ca acest spatiu va primi o alta destinatie de utilitate publica, respectiv birouri pentru serviciile deconcentrate ce vor functiona la Sighisoara.

Totodata s-a aratat ca odata cu constructia noului spital in cartierul Tarnava 2 (Baragan) si cabinetele din Policlinica vor functiona in aceasta locatie.