Iorgulescu: Ziua Nationala la Sibiu

Adrian Iorgulescu a anuntat ieri ca Ziua Nationala a Romaniei va fi sarbatorita la Sibiu. Ministerul Culturii si Cultelor au realizat deja bugetul manifestarilor, iar marea majoritate a contractelor au fost deja semnate. "Pentru Guvernul Romaniei, Programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 se incheie la 1 decembrie.

Pentru sibieni, probabil ca se va incheia pe 31 decembrie", a spus ministrul Culturii, facand referire la faptul ca primarul Klaus Johannis a anuntat ca pregateste sarbatorirea inchiderii Capitalei Culturale in noapte de revelion. Legat de evenimentele pe care Ministerul Culturii le pregateste de 1 Decembrie, in Sibiu, ministrul a fost destul de reticent.

"Nu pot da multe detalii, pentru ca doar acum pregatim evenimentul. Vom avea un concert al Filarmonicii din Sibiu, ce va fi intarita cu cativa solisti adusi din alte parti, vom avea evenimente stradale, o parada a fanfarelor. Actoiunile vor incepe din ultimele zile ale lunii noiembrie, cu spectacole pentru tineri, cu muzica pop si rock, cu focuri de artificii", a anuntat Adrian Iorgulescu.

Ministrul a mai precizat si ca acest eveniment va fi si ultimul finantat din banii Ministerului Culturii, in cadrul CCE 2007.

La a treia mana

Legat de scenele care au fost amplasate pe parcursul anului in centrul orasului, ministru a spus ca este posibil sa ramana in Sibiu. "Sunt achitate din banii ministerului si nu pot fi instrainate. Exista posibilitatea sa fie cedate Teatrului National din Bucuresti, urmand ca acesta sa le dea in folosinta gratuita, pe perioada nedeterminata Teatrului National radu Stanca", a anuntat ministrul.

Iorgulescu a explicat ca exista posibilitatea ca scenele sa fie imprumutate sub aceasta forma Directiei Judetene pentru Cultura sau Filarmonicii de Stat din Sibiu.

Alin BRATU