PSD pregateste terenul pentru despartirea de PNL, sustine intr-un comunicat secretarul general al Partidului Democrat-Liberal, Ioan Oltean. Potrivit afirmatiilor acestuia, "PSD, PNL si PC au dovedit ca au ADN-ul tradarii bine fixat in structura lor politica".

Ioan OlteanFoto: Agerpres

Iata cateva dintre afirmatiile facute de Ioan Oltean:

* Declaratiile liderului PSD Adrian Nastase conform carora, in cadrul USL, PSD si PNL vor avea probleme in a-si armoniza pozitiile, sunt un prim indiciu ca PSD pregateste terenul pentru despartirea de PNL. Ne era clar inca de la inceputul formarii Aliantei Socialiste ca aceasta nu reprezinta decat un experiment de etapa pentru PSD, lucru care devine din ce in ce mai clar.

* PDL isi doreste ca USL sa reziste, in aceasta formula, cel putin pana la alegerile parlamentare de anul viitor. In acest fel, cetatenii au de ales intre doua feluri distincte de a face politica: pe de o parte USL, o constructie de stanga, demagogica, nascuta din parinti imaturi si risipitori, iar pe de alta parte PDL, un partid de centru-dreapta, adept al reformelor structurale si capabil sa ia masuri corecte pentru stabilitatea economica a Romaniei. Din pacate, nu credem ca USL are o speranta de viata atat de indelungata. In decursul timpului, PSD, PNL si PC au dovedit ca au ADN-ul tradarii bine fixat in structura lor politica.

* Atat PSD, cat si PNL si PC si-au tradat de fiecare data partenerii politici si intelegerile politice avute. In 2004, PC a tradat PSD, intrand la guvernare alaturi de Alianta PNL-PD, desi conservatorii candidasera pe liste comune cu partidul lui Adrian Nastase. In 2007, PNL a dat afara din Guvern PD, desi candidase pe liste alaturi de democrati iar PD si Traian Basescu isi respectasera intelegerea si il instalasera prim-ministru pe Calin Popescu Tariceanu. In 2009, PSD, desi avea o intelegere informala cu PNL de a forma impreuna Guvernul, s-a alaturat guvernului PDL.

* In acest moment, USL este mentinuta in viata artificial de sondajele de opinie comandate si coordonate de Victor Ponta si Crin Antonescu.

* Credem totusi ca este doar o chestiune de timp pana cand liderii politici cu experienta ai PNL vor forta desprinderea de pe orbita PSD, dandu-si seama de aventura in care Crin Antonescu a tarat PNL.