Presedintele Traian Basescu a promulgat, vineri, Legea privind pensiile militarilor, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Seful statului a semnat, vineri, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Pe 6 iulie, Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis ca sunt constitutionale dispozitiile Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, informeaza Agerpres.

CCR a constatat ca sunt neintemeiate criticile de neconstitutionalitate extrinseca formulate asupra dispozitiilor Legii de aprobare a OUG 1/2011, fiind respectate prevederile din Constitutie referitoare la conditiile de adoptare a ordonantelor de urgenta.

Curtea a solutionat obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii privind aprobarea OUG 1/2011 formulata de 131 de deputati apartinand grupului parlamentar al Partidului National Liberal si al grupului parlamentar al Partidului Social Democrat.

Cu unanimitate de voturi, Curtea a mai constatat ca sunt inadmisibile criticile de neconstitutionalitate intrinseca a dispozitiilor legii contestate intrucat autorii obiectiei de neconstitutionalitate nu au formulat o veritabila critica, ci au prezentat o analiza teoretica a unor decizii ale Curtii Constitutionale si ale Curtii Europene a Drepturilor Omului, fara a contesta continutul normativ al legii supuse controlului de constitutionalitate.

'Prin urmare, autorii obiectiei nu au respectat exigentele art.10 alin.(2) din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, potrivit carora sesizarile adresate Curtii Constitutionale trebuie sa fie motivate', sustinea CCR.

Ordonanta de Urgenta 1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala a fost adoptata pe 21 iunie de Camera Deputatilor in forma promovata de Guvern, cu 168 de voturi favorabile, 116 impotriva si sapte abtineri, dupa ce niciun amendament la acest act normativ nu a fost acceptat.

Dupa acordarea votului, Ministrul Apararii, Gabriel Oprea le-a multumit parlamentarilor pentru votul acordat, aratand ca astfel 'au ajutat Armata Romana'.