Aproximativ 1.500 de delegati PDL din toate organizatiile judetene au venit sambata la Bucuresti pentru a-si alege presedintele. Conventia Nationala care are loc la Palatul Parlamentului s-a deschis cu imnul PDL, fredonat si aplaudat de intreaga sala. A urmat imnul de stat al Romaniei, care s-a terminat insa brusc, lasandu-i pe liderii PDL in picioare, in liniste. Pe scena este prezenta conducerea partidului, iar Emil Boc si Vasile Blaga stau unul langa celalat, flancati de Theodor Stolojan si Gheorghe Flutur.

Foto:
  • Click pe foto pentru a deschide FOTOGALERIA

Emil Boc, Vasile Blaga si Theodor Paleologu se confrunta azi pentru functia de presedinte al partidului. Primul candidat la sefia partidului care a sosit in sala unde se desfasoara Conventia Nationala a fost Theodor Paleologu. A dat mana cu o parte dintre delegati, dupa care s-a asezat langa Monica Macovei, Cristian Preda si Sever Voinescu. In fata scenei unde stau liderii PDL, presedintele Traian Basescu si candidatii la functia de presedinte al partidului democrat-liberal, s-au asezat unul langa celalalt presedintele UNPR, Gabriel Oprea, liderul grupului parlamentar al minoritatilor, Varujan Pambuccian si presedintele UDMR, Kelemen Hunor. Inainte de a lua cuvantul, presedintele Traian Basescu a salutat sala in aplauzele invitatilor si s-a asezat intre cei trei, cu care a discutat.

Presedintele Traian Basescu si-a inceput discursul spunand ca, "dupa atatea alegeri, trebuie sa va spun ca nu m-ati dezamagit". "Va pot spune deschis: Daca va opriti, pierdeti! N-aveti decat o solutie: Continuati! Romania are nevoie de ceea ce ati inceput sa faceti", a continuat Basescu. Presedintele i-a avertizat insa pe democrat-liberali ca au de pierdut daca nu stiu sa explice atunci cand sunt invitati la televiziuni masurile pe care le iau. "Acum cateva saptamani era o dezbatere legata de faptul ca guvernul a crescut cheltuielile, in timp ce a redus salariile. Niciunul dintre cei care va reprezinta nu a putut sa explice cu curaj de ce s-a intamplat asta. De ce aveti atat de putina grija in a apara ceea ce faceti si lipsa de curaj?", a intrebat Basescu.

Dupa discursul presedintelui Traian Basescu, a luat cuvantul Emil Boc, candidat pentru un al doilea mandat in fruntea partidului. "Am venit la guvernare in cea mai grava criza si am reusit sa facem fata. Nu este un discurs triumfalist, ci unul realist. (...) Vreau sa multumesc echipei de conducere a PDL, o echipa cu care am reusit cea mai buna performanta din istoria PDL", a declarat Boc.

Vezi imagini de la deschiderea Conventiei Nationale a PDL, unde democrat-liberalii isi aleg presedintele

Vezi aici LIVE VIDEO Conventia Nationala a PDL

Citeste si: