Vicepresedintele PDL Cezar Preda spune, intr-un interviu la RFI, ca trebuie schimbat "calul din fata de la diligenta", aluzie la Emil Boc. El mai sustine ca Boc "e inca premier datorita echipei lui Blaga". Preda anunta ca daca Blaga pierde alegerile din partid, isi va retrage candidatura la postul de secretar general. "PPE nu ne va mai permite sa jucam pe sarma cu liberalism in aripi. Ori suntem populari, ori nu suntem populari!", mai declara democrat-liberalul.

Cezar Preda e convins ca in PDL competitia este reala, nu o "mimare". El spune ca nu va mai candida la postul de secretar general, daca Vasile Blaga pierde cursa pentru sefia partidului.

"Sunt trei motiuni. Este o competitie reala, nu este asa, o mimare de competitie. Functia de secretar general nu este o simpla optiune personala. Aici este un gentleman agreement cu cel care candideaza la presedintie, care isi doreste ca mana dreapta un om cu care lucreaza. Daca nu castiga Vasile Blaga, eu imi voi retrage candidatura de la secretar general, pentru ca in general, in toate partidele secretarul general este mana dreapta a presedintelui", afirma vicepresedintele PDL.

"Partidul Democrat Liberal cand intra in competitie, pai intra in competitie interna, nu face blaturi. Daca noi am dat drumul unei competitii in interior, pai jucam, nu stam sa mimam o disputa. Avem dispute, ele au si excese, ele vor fi trecute pana la urma sub pagina istoriei politice", continua Preda.

Continuarea pe www.rfi.ro.