Schimbarea lui Emil Boc de la Guvern se poate face, potrivit Constitutiei, in doua moduri: fie o motiune de cenzura depusa de opozitie este votata in Parlament, si atunci Guvernul este considerat demis, fie premierul demisioneaza din functie. Traian Basescu a declarat, luni seara, ca a indemnat PDL la prudenta inainte de cea de-a 11 motiune de cenzura, care va fi votata miercuri, 16 martie, sugerand ca exista riscul trecerii motiunii daca parlamentarii puterii vor fi prea relaxati.

Emil Boc la Tema zileiFoto: Captura TVR1

Pe de alta parte, seful statului a sugerat din nou ca premierul ar trebui schimbat pentru a reda increderea populatiei in guvernare, dar ca este decizia premierului Boc daca va demisiona sau nu. Emil Boc si Vasile Blaga si-au anuntat, duminica, 13 martie, la o sedinta cu liderii de filiale, intentia de a candida la sefia PDL.

In presa au aparut informatii ca unii lideri de filiale i-ar fi cerut lui Emil Boc sa-si amane demisia pana dupa Congresul PDL programat pentru 14 mai, cand partidul ar urma sa-si aleaga noua conducere. Pe de alta parte, sustinatorii lui Blaga sustin ca Emil Boc, daca va candida, ar trebui sa-si anunte demisia de la Guvern cat mai repede.

Consilierul prezidential, Sebastian Lazaroiu, a declarat, recent, intr-un interviu pentru RFI, ca o solutie ar fi un cabinet condus de premier tehnocrat, condus de premier politic, insa n-a spus cand ar trebui sa demisioneze Emil Boc, inainte sau dupa congresul din mai.

Va trece motiunea de cenzura? Va demisiona Boc dupa motiune? Sau nu se va intampla nimic, nici motiunea nu va trece, nici Emil Boc nu va demisiona?

Spuneti opinia pe Contributors.ro