Decizia organizatiei PSD Olt de excludere a senatorului Ion Toma din PSD va fi discutata, miercuri, in cadrul Biroului Permanent National al partidului, a declarat, presedintele PSD, Victor Ponta, intr-un interviu acordat Agerpres, care va fi difuzat miercuri. Victor Ponta a mai spus ca drumul PSD in opozitie este unul foarte greu si ca ii intelege "pe cei care nu rezista".

"Sigur ca da, sigur ca trebuie sa discutam. In principal este decizia organizatiei, dar este vorba de un vicepresedinte al nostru si este normal sa discutam. As prefera sigur, pe cat posibil, sa ramana o discutie asa, in familie, dar banuiesc ca totusi o sa aflati (mass-media - n.r.) pe surse ce se intampla acolo. (...) Cred ca drumul acesta al PSD in opozitie este un drum foarte greu si-i inteleg pe cei care nu rezista si le e mai usor sa fie mai prieteni si cu doamna Udrea si sa mai primeasca niste bani pentru nu stiu ce contract", a argumentat liderul social-democrat.

Intrebat daca nu este "riscant" pentru un partid aflat in opozitie sa piarda un senator, Ponta a precizat "este riscant sa nu stii clar pe cine te bazezi la greu".

El a adaugat ca si-a dorit sa aiba o discutie cu ambele parti, si cu senatorul Ion Toma si cu organizatia PSD Olt inainte de a-si face o parere proprie.

Ponta nu a dorit sa precizeze care sunt acuzatiile pe care organizatia PSD Olt i le aduce senatorului social-democrat pentru solicitarea de excludere din formatiune, afirmand ca o sa le faca publice dupa ce va discuta cu ambele parti implicate in acest caz.

Biroul Permanent Judetean al PSD Olt a votat in unanimitate, saptamana trecuta, excluderea din partid a senatorului Ion Toma, vicepresedinte al PSD, potrivit declaratiilor presedintelui PSD Olt, Paul Stanescu, care a mentionat ca decizia organizatiei va fi comunicata si forurilor de conducere centrale.

In replica, senatorul Ion Toma a declarat, pentru Agerpres, ca a aflat din mass-media despre intentia organizatiei de Olt de excludere a sa din partid.

"Nu stiu nimic despre acest subiect, am aflat din ziare si de la prieteni, care m-au sunat sa-mi spuna la randul lor ce au aflat din presa. N-am fost chemat la sedinta si nici n-am fost anuntat pe marginea acestui subiect de colegii de la PSD Olt", a precizat Ion Toma.

El a adaugat ca nu cunoaste nici motivul pentru care s-ar cere sanctionarea sa. Ion Toma a condus organizatia PSD Olt timp de cinci ani, in perioada 2005-iulie 2010.