"Legea salarizarii creeaza discrepante foarte mari intre diverse categorii de salariati", a declarat la RFI deputatul PNL, Mariana Campeanu, fost ministru al Muncii. Ea a afirmat ca nu intelege de ce se cheltuie bani pe "floricele, panselute si fantani arteziene", in loc sa se dea pe salaii si pensii mai bune.

Descarca fisierul audio in format MP3

"Legea salarizarii creeaza in continuare discrepante foarte mari intre diverse categorii de salariati, ceea ce nu este normal pentru o lege a salarizarii. Acest lucru nu poate fi acceptat. Mai mult decat atat, sunt categorii total defavorizate de aceasta lege si ma refer la profesori si medici, aproape cel mai prost platite categorii de bugetari stabilite prin aceasta lege", a spus Campeanu.

"In Romania s-a instaurat un mod de lucru foarte, nu stiu daca neaparat nedemocratic, oricum neprofesionist. Aceasta lege a mai fost asumata de catre Guvern. A avut la dispozitie un an de zile sa corecteze ceea ce nu a fost bine stabilit in prima lege. Ei bine, suntem in luna decembrie si de-abia acum Guvernul vine sa-si angajeze din nou raspunderea, fara ca dezbaterea publica sa se fi desfasurat intr-un mod democratic, fara sa se tina cont de dialogul social, de amendamentele facute la aceasta lege. In aceste conditii, cum poate un Parlament responsabil sa treaca o lege, care stim ca are aceleasi imperfectiuni ca si anul trecut?", s-a intrebat deputatul liberal.

"Daca o economie aflata in criza isi permite sa cheltuie banii ineficient pe sali de sport, pe patinoare, pe floricele, pe panselute, pe fantani arteziene si alte minuni de genul acesta, inseamna ca de fapt avem bani, pentru ca daca n-am avea bani, n-am putea sa facem astfel de lucruri", a afirmat Mariana Campeanu.

Ea a criticat si proiectul de buget pe 2011: "Proiectul de buget pe anul viitor este total nerealist, pentru ca are prevazute niste cresteri ale veniturilor, care nu se sustin nici macar dupa adoptarea acestor legi, ma refer la cea a salarizarii si a pensiilor. Ca atare, este clar ca in 2011, veniturile nu se vor realiza si din nou se va recurge la ajustari de cheltuieli, dar speram ca de data aceasta, ajustarea cheltuielilor sa nu se faca tot numai pe seama populatiei".