Vicepresedintele PDL Cezar Preda a apreciat, duminica, la emisiunea “Catedra de Politica” de la EuropaFm, ca potentialii candidati la sefia partidului cauta binecuvantarea presedintelui Traian Basescu pentru a se incumeta deschis la lupta. Cezar Preda, care s-a declarat un adept al lui Vasile Blaga, crede ca premierul Emil Boc continua sa aibe sanse importante, in masura in care va decide sa candideze la inca un mandat in fruntea partidului.

“Parerea mea si sper sa nu se supere colegii mei: toti isi fac loc spre Presedinte. Care ajunge mai aproape de Traian Basescu si pe care-l miruieste Traian Basescu sa fie, sa candideze, sau nu. Cam asta-i o realitate pe care o stie iarasi toata lumea si inca nu s-au gandit sau n-au curajul sa-si ia propriul destin in maini si o persoana sa zica eu candidez, nu ma intereseaza nici ce zice Traian Basescu, nici ce zice cutare, nici ce zice Boc. Imi iau eu destinul si incerc o competitie. Nu va fi asa, pentru ca regruparea aceasta strategica pe echipe se face foarte rapid in partide. Si vreau sa va spun ca, acum cinci ani, cand s-a ales ultima oara la noi Biroul, deciziile se luasera la Hanul lui Manuc, cu o seara inainte. Si cu echipa, cine-i secretar, cine-i vicepresedinte. Eu am dat atunci o declaratie si a iesit un scandal monstru, ca am devoalat chestia asta. Acum nu stiu ce va fi.”

Cezar Preda a admis, in interviul pentru EuropaFm, servilismul manifestat de unii membrii PDL fata de Elena Udrea cu prilejul alegerilor interne pentru sefia organizatiei de Bucuresti, referindu-se inclusiv la “un intelectual de talia lui Baconschi”. “Mi s-au intamplat si mie asemenea nenorociri. Au venit la microfon si m-au laudat de mi-era rusine pe scaun. Nu-i vina mea. In momentele acelea nu poti sa iesi sa spui "dar terminati dom’ne odata, veniti la microfon si spuneti…". Sunt niste momente in care – si asta nu ca s-o scot pe doamna Udrea, dar vreau sa nu-i pun in carca lucruri care pana la urma ma reprezinta pe mine, cel care ma duc la microfon si spun ce spun, la mintea mea si la vorbele pe care le am. Intram intr-o lume a intelectualilor. L-ati vazut pe Baconschi?! Pai ce sa-i fac eu, sa-i modific? El, daca discuti cu el, este un om care are proprietatea cuvintelor. Presupun ca discutam si ierarhizam oamenii si nu pot sa spun eu ca Baconschi n-are proprietatea cuvintelor. Asta gandea omul. Si l-a vazut o tara cum a gandit! Ce sa-i faca Elena Udrea acum?”… “Asa sunt adunarile de partid care au componente mobilizatoare. Hai sa ne lamurim si, ma scuzati de cuvantul folosit, pupincurismul n-a ramas la nivelul anului 1989”.