Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca exista o probabilitate de 55 la suta ca motiunea de cenzura indreptata impotriva Guvernului Boc, care va fi dezbatuta si votata miercuri in Parlament, sa nu treaca, din cauza faptului ca nu s-a ajuns la un acord al partidelor din opozitie in ceea ce priveste stabilirea unor solutii alternative in cazul unui succes al acestora, transmite Agerpres.

"As spune ca in momentul asta, asa cum se prezinta lucrurile, e o probabilitate de 55 la suta ca motiunea, mai degraba, sa nu treaca. Cred ca sansele ei ar fi fost sau ar fi mai mari pentru ca in fond mai e timp, daca noi opozitia am fi lucrat la solutii alternative. Cu alte cuvinte, in momentul in care parlamentarii toti aveau a se pronunta sa aiba in minte si continuarea in eventualitatea caderii guvernului Boc," a declarat presedintele PNL la Europa FM.

De asemenea, Crin Antonescu s-a referit si la faptul ca seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, ignora ca, in Parlamentul Romaniei, urmeaza sa se voteze o motiune de cenzura, catalogand gestul acestuia de a solicita o intrevedere cu o zi inainte de discutarea motiunii drept un 'mic afront'.

"Eu nu stiu de ce delegatia FMI vine in Romania chiar inainte de o motiune de cenzura. Trebuie sa spun ca noua nu ne vine bine, consideram un mic afront momentul in care delegatia FMI ne solicita o intrevedere in data de 28 octombrie, stiind bine ca in 27 octombrie e o motiune de cenzura. Cu alte cuvinte motiunea asta de cenzura este ignorata, altfel nu-mi imaginez cum se propune data de 28. Totusi, daca de la Washington nu stia, la Bucuresti domnul Franks putea sa afle ca e o motiune de cenzura care s-ar putea sa treaca pentru bunul motiv ca niste parlamentari PDL nu stiu ce voteaza. Poate se ridica un deget invers," a declarat liderul PNL.

Pe de alta parte, Crin Antonescu a declarat ca este nevoie de rediscutarea acordului cu FMI, fiindca "relatia cu FMI nu poate fi rupta acum."