Deputatul PDL Gelu Visan a fost demis din functia de secretar general al PDL Dolj si i-a fost retras sprijinul politic pe motiv ca "a facut declaratii publice care au adus daune partidului" si nu a respectat deciziile Biroului Permanent Judetean, relateaza Agerpres.

Gelu VisanFoto: Camera Deputatilor

Deputatul Gelu Visan a declarat in luna mai ca ''mai mult ca sigur'' va candida, la alegerile din cadrul PDL Dolj care ar fi trebuit sa aiba loc in luna iunie, la functia de presedinte al PDL Dolj, functie detinuta de Radu Berceanu.

Gelu Visan sustinea ca a luat aceasta decizie nu pentru ca doreste sa candideze impotriva lui Radu Berceanu, ci pentru ca are foarte multe nemultumiri legate de felul cum functioneaza PDL Dolj. Potrivit acestuia, filiala este condusa de un grup format din ''4-5 persoane'' care foloseste partidul ''ca pe un mijloc de a-si promova propriile afaceri'', motiv pentru care a transformat organizatia de partid intr-o ''organizatie de afaceri'', in detrimentul PDL si al cetatenilor.

Decizia a fost luata, duminica, de catre Consiliul de Coordonare al PDL Dolj, in cadrul unei sedinte care a durat mai multe ore, ca urmare a propunerilor facute in urma cu o saptamana de catre Biroul Permanent Judetean al PDL Dolj.

Prim-vicepresedintele PDL Dolj, europarlamentarul Marian Jean Marinescu, a declarat, duminica dupa-amiaza, intr-o conferinta de presa, ca pentru demiterea lui Visan din functia de secretar general al PDL Dolj au votat 407 membri ai CCJ al PDL Dolj, in timp de 87 au fost impotriva, iar pentru retragerea sprijinului politic scorul a fost de 388 la 102.

Prim-vicepresedintele PDL Dolj a mai spus ca, dupa retragerea sprijinului politic, Visan vorbeste la posturile de televiziune in nume propriu si nu in numele organizatiei judetene.

Prim-vicepresedintele PDL precizat ca nu s-a pus niciodata problema excluderii din partid a lui Gelu Visan, care poate candida in continuare la urmatoarele alegeri.

Contactat de Agerpres, Gelu Visan a spus ca nu doreste sa faca declaratii pe aceasta tema.