Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a povestit marti, la videochatul "Gandul", ca inainte de 1989 a muncit in "zona legumicola", in judetul Teleorman, si ca a plecat de acasa de la varsta de 14 ani, iar parintii sai nu au stiut unde a facut liceul si facultatea, transmite Mediafax.

"Am fost un om care a muncit foarte mult alaturi de parintii lui. Eram in zona legumicola, in zona din care eu vin, din Teleorman. Asta nu inseamna ca mi-a fost rusine ca student fiind sau elev fiind sa ma trezesc la 5 dimineata si sa ma culc la 12 noaptea si sa muncesc alaturi de parintii mei. Am muncit destul de mult, parintii mei nu au fost nici securisti, nici membri de partid", a precizat Videanu la intrebarea referitoare la ce a facut inainte de 1989, daca a vandut varza in piata.

Adriean Videanu a aratat ca a plecat de acasa de la varsta de 14 ani, iar parintii sai nu au stiut unde a facut liceul si facultatea.

"Ma simt atat de bine din acest punct de vedere. Am muncit pamantul alaturi de parintii mei. Munceam tot timpul si parintii ma recompensau pentru munca pe care o faceam", a adaugat ministrul Economiei.

Videanu despre casa de la Snagov, de 1.350 mp: "Pare mare, dar nu e"

Adriean Videanu spune ca proprietatea lui de la Snagov, in suprafata de 1.350 de metri patrati, "pare mare, dar nu e", si respinge informatiile aparute in presa ca ar avea o avere de 200 de milioane de euro.

"Casa de 1.350 de metri patrati pare mare, pentru ca are P+1 si o mansarda, dar nu e. Sunt patru dormitoare, o poarta, un living, un birou, un garaj si dependinte. Referitor la averea mea, am respins toate aprecierile cum ca am 200 de milioane de euro. Singura mea avere e cea din declaratia de avere. Desigur, sunt actionar, dar sunt printre putinii politicieni care au declarat-o", a mai spus Videanu la videochatul Gandul.

Casa de la Snagov a fost construita pe un teren concesionat pentru 99 de ani.

Videanu a mai spus ca firma Marmosim, pe care o detine, nu a fost implicata in nicio licitatie a Primariei Capitalei sau a institutiilor subordonate acesteia in perioada in care a fost primarul Bucurestiului.

Videanu: In Romania se mai pot face afaceri "doar cu o strangere de mana"

Pe de alta parte, ministrul Economiei sustine ca in Romania se mai pot face afaceri "doar cu o strangere de mana" si ca s-a simtit mai confortabil in zona de business decat in politica, unde este dezamagit de "oamenii care nu au nimic de spus pentru societate si fac doar atacuri politice". El a dat ca exemplu in acest sens un contract in Arabia Saudita obtinut de una dintre firmele pe care le detine, respectiv Marmosim.

"Cel mai important contract extern al meu l-am facut cu o strangere de mana si inca se mai pot face afaceri asa in Romania. Este un contract pe 12 ani si niciodata nu a intarziat vreun container sau vreun euro", a declarat ministrul.

Firma Titan Mar, controlata de Videanu, a castigat in 1997 contractul de privatizare a producatorului de marmura Marmosim.

Videanu: Am multe procese cu ziarele si televiziunile. Este un raspuns la atacuri nejustificate

Videanu a mai spus ca a luat decizia de a-i actiona in judecata pe cei care ii aduc calomnii deoarece considera ca instanta este cel mai bun raspuns. Intrebat cate procese are cu ziarele si televiziunile care il ataca, Videanu a raspuns:

"Multe, pentru ca am luat aceasta decizie fiind in dificultate, neavand posibilitatea sa prezint punctul meu de vedere, de cate ori o calomnie la adresa mea este spusa, instanta este cel mai bun lucru. A fost modalitatea mea de raspuns la anumite atacuri care nu mi se par justificate", a adaugat Adriean Videanu.