Liderul PNL Iasi, deputatul Relu Fenechiu, considera ca daca va fi aplicata varianta cresterii taxelor Romania va intra in colaps financiar.

"Sa nu aiba tupeul Guvernul sa vina cu a doua varianta, cea a cresterii taxelor. Astfel de masuri ar duce Romania in colaps financiar. Si asa firmele sunt in criza si au probleme. Cu siguranta cresterea taxelor ar avea efecte catastrofale", a spus Relu Fenechiu, citat de Mediafax.

Liderul liberal a sustinut ca PDL si Traian Basescu au dorit cu orice pret impunerea oamenilor lor la Curtea Constitutionala, dar ca "nici acestia nu au votat impotriva evidentei".

"Cei de partea lui Basescu de la Curtea Constitutionala nu au putut forta nota, pentru ca se incalcau niste prevederi. Nici macar ei nu au votat impotriva evidentei. Inteleg ca au fost discutii dure intre cei de la Curtea Constitutionala si Guvern, pentru ca masurile sa poata fi aplicate, dar nu s-a putut. Basescu si Boc au crezut ca pot veni cu orice aberatie in Parlament, iar apoi la Curte sa treaca fara probleme. Ei voiau o majoritate la Curtea Constitutionala, care sa nu mai fie ca un ghimpe", a afirmat Relu Fenechiu.

Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, vineri, ca decizia CC este "obligatorie", iar Guvernul trebuie sa caute de urgenta alte surse pentru a pastra echilibrul bugetar si cifrele convenite cu FMI, afirmand ca, in opinia sa, nu exista alte surse importante decat cresterea cotei unice si a TVA.