Delegatii democrat liberali la Consiliul National de Coordonare au acceptat vineri, cu un singur vot impotriva, modificarile propuse la Statutul partidului, informeaza Agerpres. Printre cele mai importante decizii se afla majorarea la patru a numarului de prim-vicepresedinti si a secretarului general pe lista liderului de partid castigator al alegerilor din cadrul Conventiei Nationale.

Tot vineri s-a decis ca data la care se va intruni Conventia Nationala a formatiunii sa fie 16 iulie. Conducerea centrala a partidului va fi formata, alaturi de lider, cei patru prim-vicepresedinti si secretarul general, din 15 vicepresedinti, trei secretari general adjuncti - alesi pe regiuni istorice si 14 secretari executivi.

La sedinta Consiliului National de vineri s-a dat startul pentru batalia pe functii atat la nivel local, cat si central. Un punct important pe ordinea de zi a sedintei a fost organizarea alegerilor din teritoriu, unde se asteapta schimbari de conducere la peste 10 organizatii. Este vorba de filiale care au avut rezultate slabe la ultimele alegeri electorale, printre acestea numarandu-se Hunedoara, Gorj, Teleorman, Dolj, Braila, Vaslui, Iasi, Bacau, Botosani.

Consiliul a hotarat pastrarea semnului electoral - trandafirul - si eliminarea cratimei din denumirea partidului. In structura de organizare generala au fost introduse doua noi niveluri - cel al sectiei de votare si cel al colegiului electoral, potrivit agentiei de presa citate.

Statutul garanteaza membrilor PDL libertatea de exprimare a opiniilor in afara partidului, numai in masura in care acestea nu contravin deciziilor luate de conducerea centrala. Nu pot deveni membri ai PDL persoanele condamnate penal sau colaboratori ai fostei Securitati. In cazul arestului preventiv, membrii PDL vor fi suspendati automat din partid, urmand ca BPN-ul sa ia act de suspendare in prima sa sedinta.

Delegatii au decis, de asemenea, infiintarea Consiliului Seniorilor, format din membri care au implinit 65 de ani si care au avut activitate politica in cadrul partidului si/sau functii publice. Consiliul Seniorilor are rol consultativ, inclusiv la nivelul conducerii centrale a partidului.