Presedintele Traian Basescu a promulgat, miercuri, Legea prin care Guvernul demis este abilitat sa inainteze Parlamentului bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale, precum si legea responsabilitatii fiscale, informeaza Administratia Prezidentiala.

"Pesedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat miercuri, 02 decembrie a.c., Decretul privind promulgarea Legii pentru completarea art. 26 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

In noiembrie, plenul Senatului a adoptat proiectul de modificare a Legii de organizare a Guvernului, prin care Cabinetul demis este abilitat sa inainteze Parlamentului bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale, dar si legea responsabilitatii fiscale.

Actul normativ modifica articolul 26 al Legii 90/2001 privind organizarea Guvernului si stipuleaza ca, in situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, Guvernul poate initia proiecte de lege pentru ratificarea unor tratate internationale si proiectele bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat.

Si presedintele Basescu declara in noiembrie ca trebuie sa se gandeasca inainte de a promulga legea prin care Parlamentul abiliteaza Guvernul demis sa alcatuiasca bugetul pentru 2010, aratand ca "e o absurditate" ca un Guvern care nu mai are increderea Legislativului sa faca bugetul.

Se actualizeaza