Presedintele Traian Basescu si-a relansat site-ul de campanie, www.basescu.ro, sloganul de pe frontispiciul paginii centrale fiind "Vreau o Romanie a bunului simt!", anunta Mediafax. Un slogan similar ar urma sa foloseasca in campanie si candidatul PNL la Presedintie, Crin Antonescu, surse liberale sustinand ca, dupa definitivarea unor cercetari sociologice, s-a stabilit ca acesta va fi "Romania bunului simt, Antonescu presedinte!"

Pagina de internet www.basescu.ro apartine si este administrata, conform indicatiilor de pe site, de firma GMP Advertising, apartinand lui Felix Tataru, cu care seful statului a colaborat in campaniile electorale.

"Vreau o Romanie in care pensiile si salariile sa fie de bun simt! Fiecare roman trebuie sa castige pentru cat munceste. Fara pensii speciale, sporuri nejustificate si salarii indecente pentru categorii privilegiate precum parlamentarii sau magistratii. Vreau o Romanie cu o justitie de bun simt, in care nimeni sa nu fie mai presus de lege. Vreau ca romanii sa aiba incredere in viitorul copiilor lor cand ii trimit la scoala. Asta nu se poate realiza decat cu un sistem de educatie de bun simt, ancorat in realitatea de pe piata muncii. Vreau ca romanii sa fie tratati decent cand se duc la medic, la politie sau sa isi plateasca taxele. Ne trebuie o administratie competenta si eficienta, nu o armata de birocrati", este mesajul central transmis pe site de Traian Basescu.

De asemenea, pe siteul www.basescu.ro vizitatorii sunt invitati sa raspunda intrebarii "Sunteti de acord ca Parlamentul Romaniei sa fie format dintr-o singura Camera?". Totodata, ei pot lectura avantajele Parlamentului unicameral, dar si cele ale reducerii numarului de parlamentari. "Cheltuielile de functionare ale Parlamentului se reduc cu peste 1 milion euro pe luna, fara a lua in considerare cheltuielile conexe. (...) Cheltuielile medii pentru un parlamentar sunt de 7.000 euro/luna, la care se adauga cheltuielile administrative, ale Parlamentului si ale altor institutii", este mentionat pe site.

  • Sloganul lui Crin Antonescu

Sloganul cu care candidatul PNL la alegerile prezidentiale, Crin Antonescu, va intra in campania electorala este "Romania bunului simt, Antonescu presedinte!", au declarat, duminica, pentru Mediafax, surse liberale. Acestea au precizat ca liberalii au definitivat cercetarile sociologice privind sloganul candidatului PNL la Presedintie, stabilind ca acesta va fi: "Romania bunului simt, Antonescu presedinte!".

Potrivit acelorasi surse, sloganul a fost lansat neoficial la Cluj-Napoca, unde Antonescu s-a aflat duminica, atunci cand liderul PNL a vorbit de "revolutia bunului-simt".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a facut, duminica, la Cluj-Napoca, un apel la romani sa declanseze, la 20 de ani de la Revolutia din 1989, o noua revolutie, "cea a bunului-simt". Antonescu a declarat, la Liga Alesilor Locali PNL din Transilvania, ca aceasta revolutie va incepe in 6 decembrie, dupa cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale.

  • "Doresc sa ii chem pe toti romanii, de aici de la Cluj, la inca o revolutie dupa 20 de ani, revolutia bunului-simt, apel care e indreptat catre toti romanii de bun-simt raspanditi in toata Romania. Dupa 20 de ani, avem nevoie de inca o Revolutie pentru a nu face de rusine revolutia de acum 20 de ani", a spus Antonescu.

UPDATE: Traian Basescu a declarat, duminica, la Prima TV, ca mesajul de pe site-ul sau "Romania de bun simt" nu reprezinta sloganul campaniei sale electorale, insa contracandidatii sai il pot lua ca o invitatie de a avea o campanie de bun simt.