Pensionarii vor primi acasa, prin posta, medicamentele compensate si gratuite de care au nevoie, a promis, sambata, liderul social-democrat Mircea Geoana, in cadrul unei intalniri avute cu reprezentantii pensionarilor, la Brasov. El a anuntat ca va initia un act normativ in acest sens, potrivit NewsIn.

"Impreuna cu domnul ministru Bazac, vom face un proiect prin care sa facem în asa fel ca sa primiti acasa, prin Posta Romana, medicamentele de care aveti atata nevoie. Este o dovada de respect fata de dumneavoastra care ati muncit o viata pentru a ridica Romania“, le-a spus Geoana celor circa 400 de pensionari prezenti la întalnirea de la hotelul „Aro Palace“ din Brasov.

Mircea Geoana a mai promis ca, in cazul in care va fi ales presedinte, se va intalni periodic, chiar saptamanal, cu pensionarii din fiecare judet al tarii, pentru a le afla problemele si pentru a cauta împreuna solutii.

In ceea ce priveste noua lege a pensiilor, liderul social-democrat a afirmat ca nu este de acord cu cresterea varstei de pensionare, adaugand ca le va cere si reprezentantilor FMI sa renunte la aceasta prevedere:

  • „Trebuie sa avem grija de femeile din Romania. Egalizarea varstei de pensionare este o masura gresita si ne vom opune aprobarii acestui articol din lege. Romania, alaturi de Bulgaria si Ungaria, are cea mai scazuta speranta de viata din Europa. De aceea nu putem cere romanilor sa munceasca pana la o varsta de la care sa mai aiba doar putini ani pentru a se bucura de pensie“, a afirmat liderul PSD.