Traian Basescu nu poate dizolva Parlamentul decat daca va castiga alegerile, a afirmat fostul ministru de Interne, vicepresedintele PSD Dan Nica. Declaratia lui Nica vine dupa ce seful statului a amenintat, vineri, la Radio Romania, ca va dizolva Parlamentul pe data de 7 decembrie, daca pana la acea data legislativul nu valideaza un nou premier.

  • "Imi exprim surprinderea ca are foarte multi consilieri pe la Cotroceni, nu i-a spus nimeni ca pe 7 decembrie nu poate sa dizolve Parlamentul? Si ca aceasta încercare de santaj este o incercare ieftina, pentru ca in Constitutie scrie ca Parlamentul nu poate sa fie dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului presedintelui. Ii aduc aminte ca mandatul domniei sale se termina atunci cand depune juramantul Mircea Geoana, pana atunci domnia sa nu are niciun fel de calitate în exercitarea unui asemenea act", a afirmat Dan Nica, citat de NewsIn.

In plus, Dan Nica l-a acuzat pe seful statului de iresponsabilitate politica, atat pentru amenintarea ca dizolvarea Parlamentului, cat si pentru desemnarea unui premier "în pofida solicitarii majoritatii partidelor parlamentare".