UPDATE 1: Traian Basescu le-a transmis ambasadorilor statelor UE ca vrea sa propuna ca premier o persoana familiarizata cu FMI, in fruntea unui "guvern de uniune nationala". Basescu s-a aratat convins ca acest guvern nu va primi investitura Parlamentului, urmind ca Executivul Boc sa ramina interimar in functie pina la alegerile prezidentiale, au declarat pentru HotNews.ro surse diplomatice.

Seful statului i-a chemat miercuri la Cotroceni pe ambasadorii tarilor UE la Bucuresti la o zi dupa ce dupa ce motiunea de cenzura initiata de PNL si UDMR a fost adoptata, iar Guvernul Boc a fost demis.

UPDATE 2: Surse politice au declarat pentru HotNews.ro ca Mihai Tanasescu ar fi cel la care s-a referit presedintele Basescu in timpul discutiei cu ambasadorii straini.

Reamintim ca zvonurile privind decizia lui Traian Basescu s-au succedat cu repeziciune in ultimele 24 de ore. HotNews.ro a relatat ca, potrivit unor surse apropiate palatului Cotroceni, e de asteptat ca seful statului sa numeasca viitorul premier tot din interiorul PDL, cu precizarea ca nu va fi Emil Boc. Unul din numele vehiculate in mediile politice este cel al fostului ministru al justitiei, Monica Macovei.

Vom reveni cu amanunte