Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a votat, luni, in favoarea inceperii urmaririi penale a fostului ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi. Cererea procurorului general de incepere a urmaririi penale va fi supusa la vot in plenul Camerei Deputatilor luni.

Citeste pe blogul jurnalistului Catalin Tolontan referatul trimis de procurori in Parlament, prin care acestia justifica cererea de urmarire penala la adresa Monicai Iacob Ridzi.

UPDATE (ora 20.00): Deputatii au aprobat raportul Comisiei de ancheta in cazul Ridzi. PD-L si deputatii minoritatilor nationale au votat impotriva. 136 de deputati au votat "pentru" si 89 "impotriva" raportului.

Votul este unul secret, cu bile. In Comisia Juridica, toate grupurile parlamentare au votat in favoarea cererii procurorului general, dupa ce insasi Monica Iacob Ridzi si-a exprimat dorinta de a ajunge cat mai repede in fata procurorilor, sustinand ca in acest fel isi va putea demonstra nevinovatia.

  • Boc: PDL va vota in favoarea inceperii urmaririi penale a lui Ridzi

La randul sau, premierul Emil Boc a anuntat, luni, ca PD-L va vota, in Parlament, in favoarea inceperii urmaririi penale a Monicai Iacob Ridzi, afirmand ca "Niciun politician, indiferent cine este, nu trebuie sa fie mai presus de lege. De ce ne agatam de Parlament pentru a nu aparea in fata justitiei?"

De Ziua Tineretului, Ministerul Tineretului si Sportului a organizat concerte in Bucuresti, pe plaja din Costinesti si in alte locuri din tara. Pentru aceste evenimente, ministerul condus de Monica Iacob Ridzi a cheltuit 628.000 de euro din buget. In urma unei anchete a Gazetei Sporturilor, Ministerul Tineretului si Sportului a fost acuzat ca a acordat aceasta suma unor "firme de apartament" fara a organiza o licitatie.