Liderul PNL, Crin Antonescu, a acuzat, duminica guvernul "patronat de Traian Basescu si de Mircea Geoana" ca este "incapabil, iresponsabil si corupt", aducand Romania, dupa sase luni de guvernare, in pragul unui dezastru. Singura preocupare a coalitiei PSD - PD-L este sustinerea clientelei politice "portocalii si rosii", a sustinut Antonescu.

Presedintele PNL si-a argumentat explicatiile prin faptul ca Guvernul a alocat, inainte de alegeri, 26 de milioane de euro pentru primarii, dar principalii beneficiari au fost primariile PSD si PD-L, care au primit peste 92% din fondurile alocate.

"Acesti oameni sunt preocupati de satisfacerea si inmultirea clientelei politice, sunt preocupati doar si doar de alegeri", a declarat Crin Antonescu, care a aratat ca, a doua zi dupa alegerile europarlamentare, PSD si PD-L "au trecut imediat la prezidentiale".

"Intre timp, Romania se indreapta cu pasi siguri spre dezastru".

El a acuzat "frasa grotesca ce consta in incercarea de a induce romanilor ideea ca nu exista opozitie reala, ca romanii nu au de ales decat intre acesti doi sefi de clan, Traian Basescu si Mircea Geoana".

"In Romania exista opozitie si in numele acestei opozitii vorbesc. In Romania exista oameni care nu fura si in numele acestor oameni vorbesc (...) pentru ca nu am cautionat niciodata masluirea banilor publici sau ingrosarea clientelei" politice, a continuat seful PNL.

Ce a promis si nu a realizat Guvernul Emil Boc:

  • Reducerea cheltuielilor bugetare si de personal cu 20%
  • Taierea tuturor sporurilor - s-au taiat doar sporurile celor care le meritau, respectiv armata
  • Impozitarea cu 90% a veniturilor mai mari de 8.000 lei
  • Desfiintarea 'pensiilor nesimtite' - nu au disparut, dar au inghetat pensiile mici

"Dincolo de aceste promisiuni, avem in realitate o crestere cu 14% a cheltuielilor de personal. Oamenii sunt disponibilizati, dar clientela portocalie si rosie are din ce in ce mai multe locuri de munca si consuma tot mai multe resurse de la stat", a acuzat liberalul.

In plus, Cabinetul premierului are "24 de cetateni din Cluj, transportati saptamanal la Bucuresti, cazati la Bucuresti, indopati la Bucuresti pe banii contribuabilului".

Mai mult, a continuat Crin Antonescu, Coalitia PSD - PD-L a infiintat, intr-o perioada de criza, doua noi ministere: Turismul si ministerul Tineretului si Sportului, cu singurul scop de "a cheltui bani pentru clientela personala si politica a celor doua doamne si a celui care e seful acestor doua doamne, Traian Basescu".

Crin Antonescu a invitat liderii PSD si PD-L sa participe la o dezbatere publica, in care sa fie discutate solutiile pentru scoaterea Romaniei din criza.