Intalnire online

VIDEO AUDIO Marian Jean Marinescu (PD-L): Declaratiile lui Severin sunt si mai teribiliste decat cele cu lista de spioni de acum cativa ani

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 1 iunie 2009, 14:00 Actualitate | Politic


Marian Jean Marinescu
Foto: AGERPRES
Marian Jean Marinescu, candidat pentru Parlamentul European din partea PD-L, s-a afla tin redactia HotNews.ro pentru a discuta online cu cititorii. El a raspuns intrebarilor pe teme care trateaza politica interna si europeana, situatia economica din Romania in context european si pozitia candidatilor in privinta subiectelor de dezbatere publica din Uniunea Europeana.
UPDATE: La intalnirea online a confirmat prezenta si Daciana Sarbu, candidat din partea PSD, dar, din motive obiective, nu va putea participa.
 • Intalnirea s-a incheiat

Intalnirea online a fost urmata de un interviu inregistrat in Studioul HotNews.ro.

Asculta interviulMarian Jean Marinescu despre declaratiile lui Adrian SeverinAflat in campanie la Targu Mures, Adrian Severin a insinuat, sambata 30 mai, ca Jacques Barrot, comisarul francez din familia politica a PPE, care l-a inlocuit pe Franco Frattini in fruntea portofoliului justitiei, s-ar putea face vinovat de o coruptie eventual "morala", inteleasa ca "deviere de la regula".

"Puneti-va intrebarea: de ce comisarul pentru probleme juridice si afaceri interne nu este cel care coordoneaza intocmirea raportului pentru Romania pe justitie si este doamna Catherine Day, secretarul general al Comisiei Europene? De ce ne trebuie cineva care nu este titularul domeniului sa intervina? Ori domnul Barrot este corupt si el si atunci trebuie sa rezolvam aceasta problema, ori exista tot o forma de coruptie. Coruptia nu inseamna numai sa iei niste bani. Exista si coruptie politica, exista si coruptie morala. Coruptia este devierea de la regula. Acesta este in sine un act de coruptie, pentru ca am deviat de la regula si nu exista nicio explicatie convingatoare care sa ne explice aceasta deviere de la regula", a declarat la Targu Mures eurodeputatul socialist Adrian Severin, lider al grupului PSD din Parlamentul European, citat de Newsin.

In replica, liderul grupului popularilor europeni din Parlamentul European, Joseph Daul, i-a cerut socialistului Adrian Severin sa-i ceara scuze comisarului pentru Justitie, Jacques Barrot. "Insinuarile domnului Severin sunt inacceptabile. Acestea sunt, in plus, incorecte, Comisia Europeana aplicand in mod temeinic procedurile existente  in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei in Romania. Il invit pe domnul Severin, in calitatea sa de deputat european din 2007, sa consulte procedurile referitoare la elaborarea rapoartelor din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, disponibile pe site-ul internet al Comisiei Europene", a declarat Joseph Daul, liderul grupului popularilor europeni.

Justitia din Romania se afla sub monitorizarea Comisiei Europene de la aderarea tarii la UE, in ianuarie 2007. Clasa politica din Romania si-a fixat ca obiectiv incetarea monitorizarii pe justitie, decizie pe care si-o doreste stipulata in raportul CE asteptat in iulie, in conditiile in care precedentul raport, din februarie, constata chiar unele regrese in cazul Romaniei. Eurodeputatul socialist Adrian Severin a avut numeroase iesiri publice in care a criticat modul in care Comisia Europeana, condusa de Jose Manuel Barroso (PPE), a gestionat situatia justitiei din Romania.

Nota redactiei:
 • Pana la alegerile europarlamentare, HotNews.ro va organiza in fiecare saptamana perechi de politicieni de pe listele celor mai importante trei partide din Romania, PD-L, PSD si PNL.
 • Intrebarile trebuie adresate ambilor candidati.
 • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
Citeste aici prima intalnire de acest fel, iar aici pe cea de saptamana trecuta.


Citeste mai multe despre   

Întrebari puse de cititorii HotNews.ro:


 • Întrebarea nr. 1 hgmz

  care va fi, pana la urma soarta rosiei montane? observ ca a reinceput campania agresiva de badvertising si ma intreb ce tactica vor mai aborda canadienii de data asta sa distruga zona aia?

  • 0 (0 voturi)    
   Marian Jean Marinescu

   Dezvoltarea economiei este prima conditie pentru dezvoltarea comunitatii. N-o sa am niciodata ceva dimpotriva unui proiect economic care respecta toate regulile, inclusiv cele legate de mediu, care pentru mine sunt foarte importante. Rosia Montana trebuie sa urmeze parcursul normal al unui proiect economic. Daca va indeplini toate conditiile, va functiona. Daca nu, va fi oprit.

 • Întrebarea nr. 2 Constantin

  Ce initiative noi aveti pentru urmatoarea legislatura europeana?

  Cum promovati aceste initiative pentru a le aduce in prim planul atentiei electorale, in contextul in care electoratul este atras mai mult de aspectul caragielesc al campaniei?

  • 0 (0 voturi)    
   Marian Jean Marinescu

   Parlamentul European nu are initiativa legislativa. Initiatorul legilor europene este Comisia Europeana. Parlamentul are drept de codecizie impreuna cu Consiliul European si opinia lui poate duce pana la blocarea unui propuneri de lege. Eu am in acest moment un raport pe care il voi elabora in legislatura urmatoare in Comisia de Justitie si Afaceri Interne referitor la viza de lunga sedere in UE. Referitor la proiecte individuale, adica ceea ce voi urmari cu mare atentie, pot sa dau un exemplu: cele trei din cele 31 de prioritati ale retelei de transport europene care trec prin Romania, si mai ales prin Oltenia - o cale ferata si o autostrada de la Calafat catre Vest, si Dunarea. Voi urmari ca aceste trei proiecte sa primeasca sume cat mai mari in cadrul bugetului TEN.

   Mai sunt si alte proiecte pe care le prezint la fiecare intalnire cu cetatenii si la fiecare aparitie in mass-media.

 • Întrebarea nr. 3 cp

  buna ziua!

  tinind cont ca politicienii nostri se bucura de o incredere din partea populatiei apropiata de 0 si ca la noi se vorbeste si atit, i-as intreba pe cei doi invitati ce initiative au avut pina acum si mai ales care au avut finalitate (va rog cu exemple concrete si nu abureli).va multumesc

  • 0 (0 voturi)    
   Marian Jean Marinescu

   Activitatea in Parlamentul European se poate masura prin numarul de rapoarte pe care un deputat le-a avut in responsabilitate. Un raport poate inseamna o directiva (lege), un regulament, un acord european. Primesti un raport daca ai avut activitate in comisia respectiva. Adica, ai depus amendamente, ai participat la dezbateri. Eu am avut in PE cinci rapoarte (cat toata delegatia PSD-ului) votate in Parlamentul European, doua dintre ele fiind rapoarte in co-decizie, cel mai inalt nivel de raport. Cele doua rapoarte in co-decizie s-au referit la Cerul unic european (un fel de Schengen pe cer), si la Agentia de Securitate pentru Aviatie. Ca urmare a negocierilor pe care le-am facut cu Consiliul si Comisia, am reusit din septembrie pana in martie sa ajungem la un text comun si sa fie votate aceste rapoarte in prima citire. De la jumatatea anului 20012, pe cer nu vor mai fi granite, ceea ce inseamna timp de zbor mai scurt, petrol mai putin consumat, emisii de CO2 diminuate, preturi de bilete mai mici. Un raport s-a referit la acordul intre UE si Elvetia pentru accesul lucratorilor romani si bulgari pe piata elvetiana, celelalte doua rapoarte avand ca subiect facilitarea vizelor intre UE si Moldova. Am introdus in bugetul pe anul 2009 al UE un proiect pilot referitor la combaterea desertificarii in valoare de un milion de euro. Avand in vedere ca mai sunt si alte lucruri care pot fi prezentate, va rog sa consultati site-ul PDL, unde veti gasi atat raportul delegatiei PDL cat si raportul meu de activitate, unde sunt cuprinse toate activitatile efectuate in PE din 2007 pana acum.

 • Întrebarea nr. 4 sandu oprea

  CEDO continua sa condamne Romania pentru absenta restituirii caselor nationalizate. Legea votata de PSD la sfirsitul lui 2008, legea Voiculescu, a agravat situatia, distrugind jurisprudenta fragila pusa la punct pina atunci si a fost denumita "a doua nationalizare". Raportul CEPS de la Bruxelles o defineste ca o lege ce incalca dreptul european, contrara conventiei europene a dreptului omului in ce priveste proprietatea. Legea e menita sa serveasca clientii politici ai PSD-PC, chiriasii care au cumparat un bun furat=casele furate de stat.
  Intrebare pentru cei doi candidati: care este opinia dvs personala in legatura cu anularea legii anti-europene Voiculescu? Ce veti face dvs in mod concret pentru anularea sau modificarea acestei legi?
  Va multumesc anticipat

  • 0 (0 voturi)    
   restitutio.ro

   care este parerea Dvs despre despagubirea prin actiuni la Fondul Proprietatea a fostilor proprietari nationalizati ?

   • 0 (0 voturi)    
    Marian Jean Marinescu

    Eu cred in restituirea proprietatii in natura. Nu cred ca Fondul Proprietatea va rezolva problemele fostilor proprietari. Daca nu mai exista posibilitatea restituirii in natura, cred ca proprietarii ar trebui despagubiti printr-o forma care sa le asigure primirea sumelor daca nu imediat, macar intr-o perioada de timp.

  • 0 (0 voturi)    
   Marian Jean Marinescu

   Cred ca legea Voiculescu nedreptateste proprietarii, cred cu tarie in proprietatea privata si in dreptul asupra proprietatii private, cred ca nu am reusit in acesti 20 de ani sa reparam in totalitate neajunsurile pe care le-au suferit foarte multe persoane in perioada comunista, cred ca legea Voiculescu trebuie anulata in Parlamentul Romaniei.

 • Întrebarea nr. 5 xy

  1. ce aveti de gand sa faceti in PE pentru a combate proiectul Gabriel Resources? se poate face ceva eficient din aceasta postura? si legat de asta, pozitia dvs. fata de distrugerea Rosiei mai e sustinuta si de altcineva din partid (fie ei sau nu pe aceeasi lista cu dvs. pt PE)?

  2. pt dl. Marinescu - ce s-a intamplat pana la urma cu proiectul dvs. pentru combaterea desertificarii?

  3. sunt adevarate zvonurile ca PSD iese de la guvernare dupa europarlamentare?

  • 0 (0 voturi)    
   Marian Jean Marinescu

   2. Proiectul pilot pentru combaterea desertificarii este in faza de selectare a consultantului. Va urma lansarea de catre Comisia Europeana a licitatiei pentru selectarea participantilor.

   3. Intrebati un PSD-ist.

 • Întrebarea nr. 6 ing. Die Nicolae Alexandru

  ASOCIATA"ROMENI DI PADOVA"
  Pana acum aportul d-v. la rezolvarea problemelor stingente cu care ne confruntam in diaspora este zero .Nici macar nu v-ati deranjat sa deschideti scrisorile noastre e-mai. Derept reactie sugerimentul nostru pentru asociati este "buletinul alb".
  Excluzand clasicele promisiuni electorale,care sunt punctele concrete din programul d-v. vizavi de diaspora ?
  De la Padova
  Ing Die Nicolae Alexandru - Presedinte.

  • 0 (0 voturi)    
   Marian Jean Marinescu

   Fiecare are dreptul la opinie. Dvs aveti o parere, eu am alta. Saptamana trecuta am participat la congresul organizatiilor PDL din diaspora, unde am discutat, pe langa subiecte de campanie, si despre situatia romanilor din Italia, din Spania, din Anglia, din Franta etc. Am fost pentru subiectul romani in Italia de mai multe ori in Italia. E adevarat, nu la Padova. Am vizitat tabere de tigani in Roma, am discutat cu parlamentari italieni, am discutat cu asociatiile romanilor din Roma, am discutat cu inalti responsabili de la Vatican, am fost primiti chiar de Papa, caruia i-am inmanat o scrisoare prin care solicitam sprijinul pentru integrarea romanilor in Italia. Am fost chiar si la doua zile dupa cutremuri la Aquilla, unde am discutat cu romanii care au avut probleme. Este adevarat ca e nevoie de sprijin din partea autoritatilor romane, si din partea noastra, a europarlamentarilor romani. Sprijinul nostru s-a vazut prin rezolutiile votate in PE. Cred ca si dvs., romanii din Italia, asociatiile de romani din Italia, ar trebui sa va uniti pentru a avea o voce care sa conteze in fata autoritatilor italiene.

 • Întrebarea nr. 7 Popa Gheorghe

  Cum este apreciata in forul european activitatea privind securitatea si sanatatea in munca pentru lucratori, desfasurata de catre institutiile romanesti ?
  Sunt comentarii legate de accidentele de munca care se repeta, avand aceleasi cauze ?
  Cum este apreciata implementarea in legislatia nationala, a prevederilor legislatiei europene de profil ?
  Care este parerea dvs. personala legata de acest subiect ?

  • 0 (0 voturi)    
   Marian Jean Marinescu

   Legislatia europeana trebuie implementata in legislatia nationala, nu se discuta in PE despre subiecte punctuale chiar daca ele sunt accidente de munca. Pentru a putea intra in detalii, va rog sa ma contactati pe adresa de mail marian-jean.marinescu@europarl.europa.eu

 • Întrebarea nr. 8 david

  De ce campaniile noastre electoraale sunt targetate aproape exclusiv pe oamenii saraci, fara educatie? (va rog sa aveti decenta sa nu spuneti ca nu-i asa...)

  De ce la alegerile parlamentare ati vorbit despre scoli si spitale pt orase/ cartiere?
  De ce la alegerile europarlamentare vorbiti in continuare despre "nivel de trai", "coruptie" etc.

  Stiu ca nu dumneavoastra personal, ci partidele dumneavoastra, alti candidati etc ;)).
  O sa am eu oare parte de un raspuns sincer?

  PS: Asta va fi primul scrutin la care nu voi merge pt ca, dupa cum spuneam, nu ma bagati in seama. Nu sunt curios de intepaturile inter-partide, grosolanii etc si vad ca nu se discuta nimic "european" la alegerile pt PE.

  • 0 (0 voturi)    
   Marian Jean Marinescu

   Campania mea n-a fost niciodata adresata numai unui sector anume de electorat. Partidul meu, PDL-ul, este votat de cetateni de toate categoriile de educatie sau de venit sau de religie. PDL este singurul partid care are program pentru aceste alegeri europene, pe care-l puteti viziona pe site-ul partidului. Atat in discutiile cu cetatenii cat si in aparitiile din mass-media noi am discutat despre prioritatile celor care vor ajunge in PE, membri PDL. Consideram ca avem subiecte foarte importante, cum ar fi criza economica, libertatea de circulatie, libertatea de circulatie a fortei de munca, fondurile europene, politica agricola comuna. Cred ca aceste subiecte ar trebui discutate in aceasta campanie pentru a vedea care sunt opiniile grupurilor politice, avand in vedere importanta lor pentru cetateanul roman. Din pacate, celelalte partide au intrat in campanie pentru presedintia Romaniei.

 • Întrebarea nr. 9 Cristi Stan

  Exista in momentul de fata o lege europeana, e drept, data de CE, nu de PE, cu nr 261/2004 care se numeste "Dreepturile pasagerilor din traficul aerian". Aceasta lege, efectiv reprezinta o limitare a raspunderii operatorilor aerieni si nicidecum asa cum se spune o sursa de protectie a pasagerilor.

  Linile aeriene, prin preturi, ne obliga sa cumparam bilete de avion din timp. Daca vreau sa calatoresc in luna decembrie si cumpar un bilet de avion in luna ianuarie, cu 100 de euro, operatorul aerian poate anula cursa cu 15 zile inainte de zborul meu.
  Eu, conform minunatei legi si protectii europene am dreptul sa imi primesc banii inapoi de la transportator (art.5). Cu 2 saptamani inainte de zbor, pretul biletului pe alta linie aeriana, cel mai probabil va fi vreo 250 de euro.
  In consecinta, operatorul aerian face rulaj cu banii mei timp de 10 luni (castiga dobanzi & co), eu sunt pus cu 2 saptamani inainte de zbor sa ma agit sa gasesc alte bilete, desi m-am ocupat din ianuarie de calatoria mea. Deci, eu pierd atat bani cat si timp, iar operatorul aerian castiga bani.
  Puteti sa-mi spuneti unde este "air passenger right" in situatia asta!?
  Stiu bine cine reprezinta in PE si CE transportatorii... Pe mine, daca vreau sa propun niste modificari ale acestei legi cine ma reprezinta?
  Care este pozitia dvs referitoare la drepturile consumatorului in general in UE, la contractele standard impuse de corporatii (telefonie, cable tv etc) care nu dau aproape nici un drept consumatorului?

  • 0 (0 voturi)    
   Marian Jean Marinescu

   Regulamentul este votat si in Parlamentul European. Regulamentul prevede, in opinia mea, foarte multe drepturi pentru pasageri. Cred ca problemele pe care le prezentati apar probabil la companiile low-cost, unde sunteti avertizat de la inceput ca nu se respecta anumite prevederi europene. La fel ca si dvs, am si eu o problema cu pretul biletelor si am avut si o intrebare la comisie referitoare la acest lucru, pentru ca exista diferente foarte mari intre preturile biletelor in functie de perioada in care cumperi aceste bilete. La preturi diferite primesti aceleasi servicii. Este in preocuparile mele ca in viitoarea legislatura sa intru in detaliile acestor regulamente, nu numai pentru traficul aerian dar si pentru CFR si autobuze si mi-ar face placere sa ramanem in legatura pe adresa de mail de la PE.

   Cred ca drepturile consumatorilor trebuie protejate in cadrul tuturor serviciilor pe care cetatenii le acceseaza.

 • Întrebarea nr. 10 Tom Johnes

  Pentru ambii candidati aceeasi intrebare:
  Cunosateti Legea 247 si daca da cand credeti ca se va finaliza retrocedarea suprafetelor agricole?....daca tot facem parte din EUROPA!?

  • 0 (0 voturi)    
   restitutio.ro

   in cite luni/ani considerati Dvs ca ar trebui fializat un dosar de restituire/despagubire a unei familii a carei imobil a fost confiscat abuziv de stat? Finalizare insemnind restituirea in natura ori despagubirea in echivalent (conform legii, adica o parte bani si alta actiuni la FP)

   • 0 (0 voturi)    
    Marian Jean Marinescu

    Perioada de restituire depinde de claritatea actelor doveditoare a proprietatii. Restituirea in natura ar trebui facuta imediat. Din pacate, despagubirea in echivalent depinde de disponibilitatea sumelor de bani si nu cred ca se poate mentiona un termen.

  • 0 (0 voturi)    
   Marian Jean Marinescu

   Cunosc legea 247, am lucrat si eu la ea si am incercat sa introduc multe prevederi care sa rezolve neputintele pe care le-am simtit in perioada in care am fost prefect si nu puteam sa fac dreptate fostilor proprietari. Retrocedarea proprietatilor nu se va finaliza daca nu vom face cadastrul general si daca nu se vor forma niste comisii la nivel de prefectura, dupa parerea mea bine platite si foarte amenintate, care sa rezolve ultimele probleme in retrocedarea proprietatilor. Din pacate, datorita a doua cuvinte din legea 18 ("de regula pe fostele amplasamente") nu cred ca se mai poate face dreptate acum 100%. Dar cred ca e de datoria noastra sa reparam cat mai mult din erorile facute pana acum.

 • Întrebarea nr. 11 Duiliu

  De ce in cartierul Dr Taberei propaganda electorala lipseste aproape cu desavarsire ?

  • 0 (0 voturi)    
   Marian Jean Marinescu

   O sa transmit intrebarea dvs responsabililor cu campania electorala din Bucuresti.

 • Întrebarea nr. 12 Jean Michel Mihai

  Din punctul dvs. de vedere, europarlamentari deja cu experienta, care cunoasteti cerintele si calitatile necesare pentru a fi un bun europarlamentar...cum vedeti integrarea Elenei Basescu in cazul ca va fi aleasa in Parlamentul UE.

  • 0 (0 voturi)    
   Marian Jean Marinescu

   Cred ca Elena Basescu se va integra rapid in activitatea Parlamentului European.

 • Întrebarea nr. 13 Cristina

  De ce sa mai mearga oamenii sa voteze daca se stie ca cei ajunsi in scaunul parlamentar , la UE ori in Romania, nu fac altceva decit sa serveasca interese personale si de grup? Personal nu vreau s a mai merg la vot si cred ca acest lucru este singura solutie cu care, in 20 de ani , romanii pot sa-si taxeze organele/ organul conducator , in sensul ca , daca nu s-ar mai duce nimeni la vot , poate s-ar gindi si cei care se vor alesi , ca daca esti ales , trebuie , in primul rind sa iti onorezi ( cu adevarat) alegatorii si prin asta tara si nu sa promiti cai verzi pe pereti si sa "lucrezi" doar ca sa-ti umpli buzunarele , ale tale si ale apropiatilor.

  • 0 (0 voturi)    
   Marian Jean Marinescu

   Nu cred ca solutia neparticiparii la vot va ajuta. Dimpotriva, cred ca avantajeaza partidele care desemneaza candidati uninominal sau includ pe liste personaje despre care dvs spuneti in intrebare. Nu neg ca exista astfel de persoane, dar cred ca exista si candidati care doresc sa fie onesti si sa-si desfasoare activitatea in asa fel incat sa apere interesele cetateanului atat in Parlamentul Romaniei cat si in PE. Asa cum cred ca este datoria partidelor politice sa promoveze candidati onesti si capabili sa-si faca treaba, asa cred ca este si datoria cetatenilor sa vina si sa aleaga pe cel care crede el ca il poate reprezenta cel mai bine. Votul este un drept pe care ni l-am castigat in 89 si cred ca este pacat sa nu-l utilizam. Duminica, pe 7 iunie, voteaza 19 tari din Europa. In acelasi timp cu un roman voteaza si un francez, si un italizan, si un neamt si un polonez, maghiar, bulgar. Cred ca si acest amanunt poate sa fie un argument care sa ne indemne la participarea la vot.

 • Întrebarea nr. 14 DespinaVestea-pentru Marian Jean Marinescu

  Ce veti putea face pentru trecerea de urgenta a Romaniei la moneda euro ?

  • 0 (0 voturi)    
   Marian Jean Marinescu

   Intrarea in zona euro este una dintre prioritatile din programul PDL pentru alegerile europene, este foarte important sa apartinem zonei euro, s-a probat acest lucru si prin diferenta de rezolvare a crizei financiare dintre zona euro si zona non-euro. Este evident ca marea majortate a actiunilor trebuie realizate in Romania de institutiile din Romania.
   Tinta Romaniei este 2014. Noi, ca deputati, vom transmite informatiile legate de acest subiect la institutiile europene astfel incat acest termen sa fie respectat.

 • Întrebarea nr. 15 Justin Puscasu

  Am observat pe listele cu candidati PD-L la alegerile europarlamentare numele doamnei Gratiela Iordache, functionar in MF, care a starnit acum cateva saptamani indignarea cititorilor Hotnews prin comentariile cinice legate de impozitul forfetar. L-as ruga pe Dl. Marinescu sa ne dea cateva detalii despre modul cum s-au construit listele de candidati si cum se explica prezenta unor personaje ca G.I. pe aceste liste.

  • 0 (0 voturi)    
   Marian Jean Marinescu

   Lista de candidati PDL a fost construita pornind de la organizatiile judetene. Primii patru de pe lista sunt candidati stabiliti de Biroul Permanent National, urmatorii opt reprezinta cele opt regiuni de dezvoltare din Romania iar urmatorii sunt candidati desemnati de fiecare organizatie judeteana inclusi pe lista in ordinea rezultatelor respectivelor organizatii in campaniile de alegeri trecute.

 • Întrebarea nr. 16 horia

  De ce nu faceti curatenie in propriul partid? Cu Solomn de ce nu luati masuri? Stiti ca primarul Craiovei are dosare la DNA? Stiti bine ca acesta fura terenurile oamenilor! De ce nu faceti nimic sa-i ajutati?

  • 0 (0 voturi)    
   Marian Jean Marinescu

   Craiovenii au ales primarul in 2008 cu 55%. A fost optiunea lor. Cred ca in Craiova in ultima perioada au inceput sa se intample lucruri bune. Subiectele legate de DNA cred ca trebuie sa le rezolve altcineva. Referitor la terenuri, daca primesc detalii voi sprijini fara ezitare.

 • Întrebarea nr. 17 defav

  1.De ce candidati la europarlamentare?Motivul personal al acestei actiuni.
  2.Ce aport veti avea, daca veti fi ales, in directia reducerii gradului de coruptie din Romania?

  • 0 (0 voturi)    
   Marian Jean Marinescu

   Candidez pentru ca m-am adaptat foarte bine la activitatea din Parlament, cred ca am avut rezultate concrete si cred ca se poate face foarte mult pentru cetateanul roman din Parlamentul European.

   Comisia Europeana are in derulare Mecanismul de Cooperare si Verificare referitor la justitie si la lupta impotriva coruptiei. Cred ca cei care sunt responsabili de punerea in aplicare a acestui mecanism ar trebui sa lucreze asa cum este cerut incat toate masurile incluse sa fie finalizate in termenele prevazute.

   Pe de alta parte, cred ca diminuarea coruptiei in Romania nu se poate realiza fara un efort national comun al majoritatii cetatenilor romani.

 • Întrebarea nr. 18 restitutio.ro

  la solicitari venite din partea asociatilor de fosti proprietari veti fi dispusi sa-i ajutati in relatia cu institutiile UE; chiar si ptr petitii orientate inmpotriva statului roman cind sunt incalcate drepturi elementare ale omului (protejate ferm de legile europene) ?

  • 0 (0 voturi)    
   Marian Jean Marinescu

   Pot sa acord sprijin celor care doresc sa trimita petitii la comisia de petitii a Parlamentului European. De fapt, am si primit una de curand de la o Asociatie din Craiova, dupa o intalnire cu aceasta asociatie, si o voi prezenta in PE.

 • Întrebarea nr. 19 anonim

  Cum ar trebui sa se desfasoare campania pentru alegerile europene, in asa fel incat politicienii sa nu vanda gogosi populiste dar nici sa nu invenineze cu injurii inalti oficiali care au ajutat Romania de a lungul timpului. Ma refer la comentariile dlui Severin care spune ca unul dintre comisarii europeni este corupt. Asemenea manipulari comuniste, securistice sunt condamnate ferm in UE si risca sa arunca o alta pata neagra asupra imaginii politicienilor romani. Multumesc.

  • 0 (0 voturi)    
   Marian Jean Marinescu

   Banuiesc ca va referiti la declaratia domnului Severin, in care acuza Comisia Europeana si in particular un comisar de coruptie datorita faptului ca raportul aferent Mecanismului de Cooperare si Verificare in justitie pentru Romania si Bulgaria este coordonat de Secretariatul General al Comisiei si nu de comisarul respectiv.

   Declaratia domnului Severin dovedeste ca s-a plimbat la Bruxelles si ca nu cunoaste procedurile europene. Va invit sa vizitati site-ul Comisiei Europene, unde veti vedea ca secretariatul general al Comisiei este responsabil pentru coordonarea elaborarii raportului. Declaratia este una dintre multele declaratii date de domnul Severin care s-au dovedit ulterior fara nici un fel de legatura cu realitatea.1600 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Sanatate publica (Sâmbătă, 30 mai 2009, 18:57)

  Miruna Gavrilescu [anonim]

  dat fiind ca e in comisia de mediu si sanatate publica a PE, ce parere are dna Sarbu despre problema obezitatii, despre care se vorbeste tot mai des in Europa? Ce masuri se discuta in PE pe aceasta tema?
 • 0 (0 voturi)    
  agricultura (Sâmbătă, 30 mai 2009, 20:00)

  Dorin [anonim]

  Doamna Daciana, v-am auzit in campanie vorbind la radio romania despre sustinerea agriculturii romanesti. Cum puteti face asta? Dati-mi si mie un exemplu concret. Multumesc
 • 0 (0 voturi)    
  rosia montana (Sâmbătă, 30 mai 2009, 20:09)

  hgmz [anonim]

  care va fi, pana la urma soarta rosiei montane? observ ca a reinceput campania agresiva de badvertising si ma intreb ce tactica vor mai aborda canadienii de data asta sa distruga zona aia?
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Luni, 1 iunie 2009, 14:00)

   Marian Jean Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui hgmz

   Dezvoltarea economiei este prima conditie pentru dezvoltarea comunitatii. N-o sa am niciodata ceva dimpotriva unui proiect economic care respecta toate regulile, inclusiv cele legate de mediu, care pentru mine sunt foarte importante. Rosia Montana trebuie sa urmeze parcursul normal al unui proiect economic. Daca va indeplini toate conditiile, va functiona. Daca nu, va fi oprit.
 • 0 (0 voturi)    
  initiative (Sâmbătă, 30 mai 2009, 20:46)

  Constantin [anonim]

  Ce initiative noi aveti pentru urmatoarea legislatura europeana?

  Cum promovati aceste initiative pentru a le aduce in prim planul atentiei electorale, in contextul in care electoratul este atras mai mult de aspectul caragielesc al campaniei?
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Luni, 1 iunie 2009, 14:05)

   Marian Jean Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Constantin

   Parlamentul European nu are initiativa legislativa. Initiatorul legilor europene este Comisia Europeana. Parlamentul are drept de codecizie impreuna cu Consiliul European si opinia lui poate duce pana la blocarea unui propuneri de lege. Eu am in acest moment un raport pe care il voi elabora in legislatura urmatoare in Comisia de Justitie si Afaceri Interne referitor la viza de lunga sedere in UE. Referitor la proiecte individuale, adica ceea ce voi urmari cu mare atentie, pot sa dau un exemplu: cele trei din cele 31 de prioritati ale retelei de transport europene care trec prin Romania, si mai ales prin Oltenia - o cale ferata si o autostrada de la Calafat catre Vest, si Dunarea. Voi urmari ca aceste trei proiecte sa primeasca sume cat mai mari in cadrul bugetului TEN.

   Mai sunt si alte proiecte pe care le prezint la fiecare intalnire cu cetatenii si la fiecare aparitie in mass-media.
 • 0 (0 voturi)    
  pentru Daciana (Sâmbătă, 30 mai 2009, 20:55)

  Intrebare [anonim]

  Buna, ziua,
  Din intreaga lume politica feminina romaneasca, pe Daciana o vad cel mai bine. Nu vorbesc de faptul ce arata si bine - dar ce vorbeste si cum vorbeste si pe unde vorbeste - da bine. Acum ca tot este candidata la alegerile europarlamentare - o intrebare - Daciana cu ce proiecte vii, cu ce te prezinti si mai mult - de ce crezi TU ca poti reprezenta Romania la parlamentul european decat alte tinere doamne din politica romaneasca, sau care vor sa intre in politica (cred ca se stie unde bat aici cu toate ca nu este terment de comparatie).
  Multa bafta!!!
  • 0 (0 voturi)    
   Eu am o alta parere (Luni, 1 iunie 2009, 20:56)

   iepuras [anonim] i-a raspuns lui Intrebare

   Tipa este foarte antipatica,. Pare tot timpul bolnava, are mood-ul unei femei permanent la ciclu. E in mod clar fata lui tata, altfel nu ar fi avut ascensiunea asta nesimtit de fulgeratoare. Cred ca ar putea sa-si repare dantura doar altele isi pun sani noi ce naiba.... Bininteles ca nu se compara insa cu EBA care e de departe intruchiparea dezastrului romanesc in toate domeniile.
 • 0 (0 voturi)    
  da (Sâmbătă, 30 mai 2009, 22:24)

  cp [anonim]

  buna ziua!

  tinind cont ca politicienii nostri se bucura de o incredere din partea populatiei apropiata de 0 si ca la noi se vorbeste si atit, i-as intreba pe cei doi invitati ce initiative au avut pina acum si mai ales care au avut finalitate (va rog cu exemple concrete si nu abureli).va multumesc
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Luni, 1 iunie 2009, 14:13)

   Marian Jean Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui cp

   Activitatea in Parlamentul European se poate masura prin numarul de rapoarte pe care un deputat le-a avut in responsabilitate. Un raport poate inseamna o directiva (lege), un regulament, un acord european. Primesti un raport daca ai avut activitate in comisia respectiva. Adica, ai depus amendamente, ai participat la dezbateri. Eu am avut in PE cinci rapoarte (cat toata delegatia PSD-ului) votate in Parlamentul European, doua dintre ele fiind rapoarte in co-decizie, cel mai inalt nivel de raport. Cele doua rapoarte in co-decizie s-au referit la Cerul unic european (un fel de Schengen pe cer), si la Agentia de Securitate pentru Aviatie. Ca urmare a negocierilor pe care le-am facut cu Consiliul si Comisia, am reusit din septembrie pana in martie sa ajungem la un text comun si sa fie votate aceste rapoarte in prima citire. De la jumatatea anului 20012, pe cer nu vor mai fi granite, ceea ce inseamna timp de zbor mai scurt, petrol mai putin consumat, emisii de CO2 diminuate, preturi de bilete mai mici. Un raport s-a referit la acordul intre UE si Elvetia pentru accesul lucratorilor romani si bulgari pe piata elvetiana, celelalte doua rapoarte avand ca subiect facilitarea vizelor intre UE si Moldova. Am introdus in bugetul pe anul 2009 al UE un proiect pilot referitor la combaterea desertificarii in valoare de un milion de euro. Avand in vedere ca mai sunt si alte lucruri care pot fi prezentate, va rog sa consultati site-ul PDL, unde veti gasi atat raportul delegatiei PDL cat si raportul meu de activitate, unde sunt cuprinse toate activitatile efectuate in PE din 2007 pana acum.
 • 0 (0 voturi)    
  legea caselor nationalizate? (Duminică, 31 mai 2009, 2:20)

  sandu oprea [anonim]

  CEDO continua sa condamne Romania pentru absenta restituirii caselor nationalizate. Legea votata de PSD la sfirsitul lui 2008, legea Voiculescu, a agravat situatia, distrugind jurisprudenta fragila pusa la punct pina atunci si a fost denumita "a doua nationalizare". Raportul CEPS de la Bruxelles o defineste ca o lege ce incalca dreptul european, contrara conventiei europene a dreptului omului in ce priveste proprietatea. Legea e menita sa serveasca clientii politici ai PSD-PC, chiriasii care au cumparat un bun furat=casele furate de stat.
  Intrebare pentru cei doi candidati: care este opinia dvs personala in legatura cu anularea legii anti-europene Voiculescu? Ce veti face dvs in mod concret pentru anularea sau modificarea acestei legi?
  Va multumesc anticipat
  • 0 (0 voturi)    
   ptr ambii candidati: Fondul Proprietatea (Luni, 1 iunie 2009, 13:57)

   restitutio.ro [anonim] i-a raspuns lui sandu oprea

   care este parerea Dvs despre despagubirea prin actiuni la Fondul Proprietatea a fostilor proprietari nationalizati ?
   • 0 (0 voturi)    
    raspuns (Luni, 1 iunie 2009, 14:20)

    Marian Jean Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui restitutio.ro

    Eu cred in restituirea proprietatii in natura. Nu cred ca Fondul Proprietatea va rezolva problemele fostilor proprietari. Daca nu mai exista posibilitatea restituirii in natura, cred ca proprietarii ar trebui despagubiti printr-o forma care sa le asigure primirea sumelor daca nu imediat, macar intr-o perioada de timp.
  • 0 (0 voturi)    
   r (Luni, 1 iunie 2009, 14:17)

   Marian Jean Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui sandu oprea

   Cred ca legea Voiculescu nedreptateste proprietarii, cred cu tarie in proprietatea privata si in dreptul asupra proprietatii private, cred ca nu am reusit in acesti 20 de ani sa reparam in totalitate neajunsurile pe care le-au suferit foarte multe persoane in perioada comunista, cred ca legea Voiculescu trebuie anulata in Parlamentul Romaniei.
 • 0 (0 voturi)    
  intrebari (Duminică, 31 mai 2009, 8:59)

  xy [anonim]

  1. ce aveti de gand sa faceti in PE pentru a combate proiectul Gabriel Resources? se poate face ceva eficient din aceasta postura? si legat de asta, pozitia dvs. fata de distrugerea Rosiei mai e sustinuta si de altcineva din partid (fie ei sau nu pe aceeasi lista cu dvs. pt PE)?

  2. pt dl. Marinescu - ce s-a intamplat pana la urma cu proiectul dvs. pentru combaterea desertificarii?

  3. sunt adevarate zvonurile ca PSD iese de la guvernare dupa europarlamentare?
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Luni, 1 iunie 2009, 14:21)

   Marian Jean Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui xy

   2. Proiectul pilot pentru combaterea desertificarii este in faza de selectare a consultantului. Va urma lansarea de catre Comisia Europeana a licitatiei pentru selectarea participantilor.

   3. Intrebati un PSD-ist.
 • 0 (0 voturi)    
  DIASPORA ROMANA DIN NORD-ESTUL ITALIEI (Duminică, 31 mai 2009, 10:10)

  ing. Die Nicolae Alexandru [anonim]

  ASOCIATA"ROMENI DI PADOVA"
  Pana acum aportul d-v. la rezolvarea problemelor stingente cu care ne confruntam in diaspora este zero .Nici macar nu v-ati deranjat sa deschideti scrisorile noastre e-mai. Derept reactie sugerimentul nostru pentru asociati este "buletinul alb".
  Excluzand clasicele promisiuni electorale,care sunt punctele concrete din programul d-v. vizavi de diaspora ?
  De la Padova
  Ing Die Nicolae Alexandru - Presedinte.
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Luni, 1 iunie 2009, 14:27)

   Marian Jean Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui ing. Die Nicolae Alexandru

   Fiecare are dreptul la opinie. Dvs aveti o parere, eu am alta. Saptamana trecuta am participat la congresul organizatiilor PDL din diaspora, unde am discutat, pe langa subiecte de campanie, si despre situatia romanilor din Italia, din Spania, din Anglia, din Franta etc. Am fost pentru subiectul romani in Italia de mai multe ori in Italia. E adevarat, nu la Padova. Am vizitat tabere de tigani in Roma, am discutat cu parlamentari italieni, am discutat cu asociatiile romanilor din Roma, am discutat cu inalti responsabili de la Vatican, am fost primiti chiar de Papa, caruia i-am inmanat o scrisoare prin care solicitam sprijinul pentru integrarea romanilor in Italia. Am fost chiar si la doua zile dupa cutremuri la Aquilla, unde am discutat cu romanii care au avut probleme. Este adevarat ca e nevoie de sprijin din partea autoritatilor romane, si din partea noastra, a europarlamentarilor romani. Sprijinul nostru s-a vazut prin rezolutiile votate in PE. Cred ca si dvs., romanii din Italia, asociatiile de romani din Italia, ar trebui sa va uniti pentru a avea o voce care sa conteze in fata autoritatilor italiene.
 • 0 (0 voturi)    
  securitate si sanatate in munca (Duminică, 31 mai 2009, 10:29)

  Popa Gheorghe [anonim]

  Cum este apreciata in forul european activitatea privind securitatea si sanatatea in munca pentru lucratori, desfasurata de catre institutiile romanesti ?
  Sunt comentarii legate de accidentele de munca care se repeta, avand aceleasi cauze ?
  Cum este apreciata implementarea in legislatia nationala, a prevederilor legislatiei europene de profil ?
  Care este parerea dvs. personala legata de acest subiect ?
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Luni, 1 iunie 2009, 14:29)

   Marian Jean Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Popa Gheorghe

   Legislatia europeana trebuie implementata in legislatia nationala, nu se discuta in PE despre subiecte punctuale chiar daca ele sunt accidente de munca. Pentru a putea intra in detalii, va rog sa ma contactati pe adresa de mail marian-jean.marinescu@europarl.europa.eu
 • 0 (0 voturi)    
  pt ambii candidati (Duminică, 31 mai 2009, 11:40)

  david [anonim]

  De ce campaniile noastre electoraale sunt targetate aproape exclusiv pe oamenii saraci, fara educatie? (va rog sa aveti decenta sa nu spuneti ca nu-i asa...)

  De ce la alegerile parlamentare ati vorbit despre scoli si spitale pt orase/ cartiere?
  De ce la alegerile europarlamentare vorbiti in continuare despre "nivel de trai", "coruptie" etc.

  Stiu ca nu dumneavoastra personal, ci partidele dumneavoastra, alti candidati etc ;)).
  O sa am eu oare parte de un raspuns sincer?

  PS: Asta va fi primul scrutin la care nu voi merge pt ca, dupa cum spuneam, nu ma bagati in seama. Nu sunt curios de intepaturile inter-partide, grosolanii etc si vad ca nu se discuta nimic "european" la alegerile pt PE.
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Luni, 1 iunie 2009, 14:32)

   Marian Jean Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui david

   Campania mea n-a fost niciodata adresata numai unui sector anume de electorat. Partidul meu, PDL-ul, este votat de cetateni de toate categoriile de educatie sau de venit sau de religie. PDL este singurul partid care are program pentru aceste alegeri europene, pe care-l puteti viziona pe site-ul partidului. Atat in discutiile cu cetatenii cat si in aparitiile din mass-media noi am discutat despre prioritatile celor care vor ajunge in PE, membri PDL. Consideram ca avem subiecte foarte importante, cum ar fi criza economica, libertatea de circulatie, libertatea de circulatie a fortei de munca, fondurile europene, politica agricola comuna. Cred ca aceste subiecte ar trebui discutate in aceasta campanie pentru a vedea care sunt opiniile grupurilor politice, avand in vedere importanta lor pentru cetateanul roman. Din pacate, celelalte partide au intrat in campanie pentru presedintia Romaniei.
 • 0 (0 voturi)    
  drepturile pasagerilor (Duminică, 31 mai 2009, 11:58)

  Cristi Stan [anonim]

  Exista in momentul de fata o lege europeana, e drept, data de CE, nu de PE, cu nr 261/2004 care se numeste "Dreepturile pasagerilor din traficul aerian". Aceasta lege, efectiv reprezinta o limitare a raspunderii operatorilor aerieni si nicidecum asa cum se spune o sursa de protectie a pasagerilor.

  Linile aeriene, prin preturi, ne obliga sa cumparam bilete de avion din timp. Daca vreau sa calatoresc in luna decembrie si cumpar un bilet de avion in luna ianuarie, cu 100 de euro, operatorul aerian poate anula cursa cu 15 zile inainte de zborul meu.
  Eu, conform minunatei legi si protectii europene am dreptul sa imi primesc banii inapoi de la transportator (art.5). Cu 2 saptamani inainte de zbor, pretul biletului pe alta linie aeriana, cel mai probabil va fi vreo 250 de euro.
  In consecinta, operatorul aerian face rulaj cu banii mei timp de 10 luni (castiga dobanzi & co), eu sunt pus cu 2 saptamani inainte de zbor sa ma agit sa gasesc alte bilete, desi m-am ocupat din ianuarie de calatoria mea. Deci, eu pierd atat bani cat si timp, iar operatorul aerian castiga bani.
  Puteti sa-mi spuneti unde este "air passenger right" in situatia asta!?
  Stiu bine cine reprezinta in PE si CE transportatorii... Pe mine, daca vreau sa propun niste modificari ale acestei legi cine ma reprezinta?
  Care este pozitia dvs referitoare la drepturile consumatorului in general in UE, la contractele standard impuse de corporatii (telefonie, cable tv etc) care nu dau aproape nici un drept consumatorului?
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Luni, 1 iunie 2009, 14:37)

   Marian Jean Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Cristi Stan

   Regulamentul este votat si in Parlamentul European. Regulamentul prevede, in opinia mea, foarte multe drepturi pentru pasageri. Cred ca problemele pe care le prezentati apar probabil la companiile low-cost, unde sunteti avertizat de la inceput ca nu se respecta anumite prevederi europene. La fel ca si dvs, am si eu o problema cu pretul biletelor si am avut si o intrebare la comisie referitoare la acest lucru, pentru ca exista diferente foarte mari intre preturile biletelor in functie de perioada in care cumperi aceste bilete. La preturi diferite primesti aceleasi servicii. Este in preocuparile mele ca in viitoarea legislatura sa intru in detaliile acestor regulamente, nu numai pentru traficul aerian dar si pentru CFR si autobuze si mi-ar face placere sa ramanem in legatura pe adresa de mail de la PE.

   Cred ca drepturile consumatorilor trebuie protejate in cadrul tuturor serviciilor pe care cetatenii le acceseaza.
   • 0 (0 voturi)    
    voi credeti????? (Luni, 1 iunie 2009, 23:37)

    cristi stan [anonim] i-a raspuns lui Marian Jean Marinescu

    "unde sunteti avertizat de la inceput ca nu se respecta anumite prevederi europene"
    Domnul realizeaza ce spune?! Ca daca iti anunti clientul ca nu respecti legea.. gata!?
    Cf legii (si e revazut explicit in textul regulamentului 261) toate companiile au obligatia de a respecta prevderile. Concret, am patit exemplul de mai sus pe Tarom ;-)
 • 0 (0 voturi)    
  Legea 247! (Duminică, 31 mai 2009, 15:30)

  Tom Johnes [anonim]

  Pentru ambii candidati aceeasi intrebare:
  Cunosateti Legea 247 si daca da cand credeti ca se va finaliza retrocedarea suprafetelor agricole?....daca tot facem parte din EUROPA!?
  • 0 (0 voturi)    
   ptr ambii candidati: In cit timp finalizarea? (Luni, 1 iunie 2009, 13:52)

   restitutio.ro [anonim] i-a raspuns lui Tom Johnes

   in cite luni/ani considerati Dvs ca ar trebui fializat un dosar de restituire/despagubire a unei familii a carei imobil a fost confiscat abuziv de stat? Finalizare insemnind restituirea in natura ori despagubirea in echivalent (conform legii, adica o parte bani si alta actiuni la FP)
   • 0 (0 voturi)    
    raspuns (Luni, 1 iunie 2009, 14:42)

    Marian Jean Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui restitutio.ro

    Perioada de restituire depinde de claritatea actelor doveditoare a proprietatii. Restituirea in natura ar trebui facuta imediat. Din pacate, despagubirea in echivalent depinde de disponibilitatea sumelor de bani si nu cred ca se poate mentiona un termen.
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Luni, 1 iunie 2009, 14:41)

   Marian Jean Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Tom Johnes

   Cunosc legea 247, am lucrat si eu la ea si am incercat sa introduc multe prevederi care sa rezolve neputintele pe care le-am simtit in perioada in care am fost prefect si nu puteam sa fac dreptate fostilor proprietari. Retrocedarea proprietatilor nu se va finaliza daca nu vom face cadastrul general si daca nu se vor forma niste comisii la nivel de prefectura, dupa parerea mea bine platite si foarte amenintate, care sa rezolve ultimele probleme in retrocedarea proprietatilor. Din pacate, datorita a doua cuvinte din legea 18 ("de regula pe fostele amplasamente") nu cred ca se mai poate face dreptate acum 100%. Dar cred ca e de datoria noastra sa reparam cat mai mult din erorile facute pana acum.
 • 0 (0 voturi)    
  Alegeri europarlamentare (Duminică, 31 mai 2009, 19:24)

  Duiliu [anonim]

  De ce in cartierul Dr Taberei propaganda electorala lipseste aproape cu desavarsire ?
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Luni, 1 iunie 2009, 14:43)

   Marian Jean Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Duiliu

   O sa transmit intrebarea dvs responsabililor cu campania electorala din Bucuresti.
 • 0 (0 voturi)    
  Viitoarea dvs. colega Elena Basescu (Duminică, 31 mai 2009, 20:02)

  Jean Michel Mihai [anonim]

  Din punctul dvs. de vedere, europarlamentari deja cu experienta, care cunoasteti cerintele si calitatile necesare pentru a fi un bun europarlamentar...cum vedeti integrarea Elenei Basescu in cazul ca va fi aleasa in Parlamentul UE.
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Luni, 1 iunie 2009, 14:44)

   Marian Jean Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Jean Michel Mihai

   Cred ca Elena Basescu se va integra rapid in activitatea Parlamentului European.
 • 0 (0 voturi)    
  nepotism (Duminică, 31 mai 2009, 20:17)

  m [anonim]

  Dna Sarbu, credeti ca reprezentati un exemplu de nepotism in societatea noastra? Va rog sa-mi spuneti cum va vedeati cariera fara suportul tatalui dumneavoastra? Care sunt competentele dumneavoastra care v-au avantajat in fata contracandidatilor la diverse functii si pozitii?
 • 0 (0 voturi)    
  consilerii de comunicare? (Duminică, 31 mai 2009, 20:28)

  mircea gioana [anonim]

  doamna sarbu, avand in vedere ca sunteti europarlamentar si ca initiativele dvs se traduc prin achizitia celor mai buni consilieri, care este aportul acestora in materialele realizate in presa romaneasca, interviurile acordate, pagin de net si nu in ultimul rand blogul. as dori aceasta intrucat in ultima vreme tot mai des aud o colega dana s. cum ca face tot pentru un europarlamentar. multumesc
 • 0 (0 voturi)    
  Alegeri europene (Duminică, 31 mai 2009, 22:18)

  Cristina [anonim]

  De ce sa mai mearga oamenii sa voteze daca se stie ca cei ajunsi in scaunul parlamentar , la UE ori in Romania, nu fac altceva decit sa serveasca interese personale si de grup? Personal nu vreau s a mai merg la vot si cred ca acest lucru este singura solutie cu care, in 20 de ani , romanii pot sa-si taxeze organele/ organul conducator , in sensul ca , daca nu s-ar mai duce nimeni la vot , poate s-ar gindi si cei care se vor alesi , ca daca esti ales , trebuie , in primul rind sa iti onorezi ( cu adevarat) alegatorii si prin asta tara si nu sa promiti cai verzi pe pereti si sa "lucrezi" doar ca sa-ti umpli buzunarele , ale tale si ale apropiatilor.
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Luni, 1 iunie 2009, 15:04)

   Marian Jean Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Cristina

   Nu cred ca solutia neparticiparii la vot va ajuta. Dimpotriva, cred ca avantajeaza partidele care desemneaza candidati uninominal sau includ pe liste personaje despre care dvs spuneti in intrebare. Nu neg ca exista astfel de persoane, dar cred ca exista si candidati care doresc sa fie onesti si sa-si desfasoare activitatea in asa fel incat sa apere interesele cetateanului atat in Parlamentul Romaniei cat si in PE. Asa cum cred ca este datoria partidelor politice sa promoveze candidati onesti si capabili sa-si faca treaba, asa cred ca este si datoria cetatenilor sa vina si sa aleaga pe cel care crede el ca il poate reprezenta cel mai bine. Votul este un drept pe care ni l-am castigat in 89 si cred ca este pacat sa nu-l utilizam. Duminica, pe 7 iunie, voteaza 19 tari din Europa. In acelasi timp cu un roman voteaza si un francez, si un italizan, si un neamt si un polonez, maghiar, bulgar. Cred ca si acest amanunt poate sa fie un argument care sa ne indemne la participarea la vot.
 • 0 (0 voturi)    
  moneda euro (Luni, 1 iunie 2009, 9:45)

  DespinaVestea-pentru Marian Jean Marinescu [anonim]

  Ce veti putea face pentru trecerea de urgenta a Romaniei la moneda euro ?
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Luni, 1 iunie 2009, 15:00)

   Marian Jean Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui DespinaVestea-pentru Marian Jean Marinescu

   Intrarea in zona euro este una dintre prioritatile din programul PDL pentru alegerile europene, este foarte important sa apartinem zonei euro, s-a probat acest lucru si prin diferenta de rezolvare a crizei financiare dintre zona euro si zona non-euro. Este evident ca marea majortate a actiunilor trebuie realizate in Romania de institutiile din Romania.
   Tinta Romaniei este 2014. Noi, ca deputati, vom transmite informatiile legate de acest subiect la institutiile europene astfel incat acest termen sa fie respectat.
 • 0 (0 voturi)    
  Despre listele PD-L (Luni, 1 iunie 2009, 10:48)

  Justin Puscasu [anonim]

  Am observat pe listele cu candidati PD-L la alegerile europarlamentare numele doamnei Gratiela Iordache, functionar in MF, care a starnit acum cateva saptamani indignarea cititorilor Hotnews prin comentariile cinice legate de impozitul forfetar. L-as ruga pe Dl. Marinescu sa ne dea cateva detalii despre modul cum s-au construit listele de candidati si cum se explica prezenta unor personaje ca G.I. pe aceste liste.
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Luni, 1 iunie 2009, 14:58)

   Marian Jean Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Justin Puscasu

   Lista de candidati PDL a fost construita pornind de la organizatiile judetene. Primii patru de pe lista sunt candidati stabiliti de Biroul Permanent National, urmatorii opt reprezinta cele opt regiuni de dezvoltare din Romania iar urmatorii sunt candidati desemnati de fiecare organizatie judeteana inclusi pe lista in ordinea rezultatelor respectivelor organizatii in campaniile de alegeri trecute.
 • 0 (0 voturi)    
  mjm (Luni, 1 iunie 2009, 10:53)

  horia [anonim]

  De ce nu faceti curatenie in propriul partid? Cu Solomn de ce nu luati masuri? Stiti ca primarul Craiovei are dosare la DNA? Stiti bine ca acesta fura terenurile oamenilor! De ce nu faceti nimic sa-i ajutati?
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Luni, 1 iunie 2009, 14:56)

   Marian Jean Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui horia

   Craiovenii au ales primarul in 2008 cu 55%. A fost optiunea lor. Cred ca in Craiova in ultima perioada au inceput sa se intample lucruri bune. Subiectele legate de DNA cred ca trebuie sa le rezolve altcineva. Referitor la terenuri, daca primesc detalii voi sprijini fara ezitare.
 • 0 (0 voturi)    
  Dl-ui Marinescu (Luni, 1 iunie 2009, 13:02)

  defav [anonim]

  1.De ce candidati la europarlamentare?Motivul personal al acestei actiuni.
  2.Ce aport veti avea, daca veti fi ales, in directia reducerii gradului de coruptie din Romania?
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Luni, 1 iunie 2009, 14:54)

   Marian Jean Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui defav

   Candidez pentru ca m-am adaptat foarte bine la activitatea din Parlament, cred ca am avut rezultate concrete si cred ca se poate face foarte mult pentru cetateanul roman din Parlamentul European.

   Comisia Europeana are in derulare Mecanismul de Cooperare si Verificare referitor la justitie si la lupta impotriva coruptiei. Cred ca cei care sunt responsabili de punerea in aplicare a acestui mecanism ar trebui sa lucreze asa cum este cerut incat toate masurile incluse sa fie finalizate in termenele prevazute.

   Pe de alta parte, cred ca diminuarea coruptiei in Romania nu se poate realiza fara un efort national comun al majoritatii cetatenilor romani.
 • 0 (0 voturi)    
  incepem (Luni, 1 iunie 2009, 13:57)

  Dan.Tapalaga [hotnews.ro]

  Domnul Marinescu se afla in redactia HotNews.ro, incepem
 • 0 (0 voturi)    
  veti fi dispusi sa-i ajutati? (Luni, 1 iunie 2009, 14:03)

  restitutio.ro [anonim]

  la solicitari venite din partea asociatilor de fosti proprietari veti fi dispusi sa-i ajutati in relatia cu institutiile UE; chiar si ptr petitii orientate inmpotriva statului roman cind sunt incalcate drepturi elementare ale omului (protejate ferm de legile europene) ?
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Luni, 1 iunie 2009, 14:51)

   Marian Jean Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui restitutio.ro

   Pot sa acord sprijin celor care doresc sa trimita petitii la comisia de petitii a Parlamentului European. De fapt, am si primit una de curand de la o Asociatie din Craiova, dupa o intalnire cu aceasta asociatie, si o voi prezenta in PE.
 • 0 (0 voturi)    
  Declaratiile mincinoase ale lui Severin (Luni, 1 iunie 2009, 14:30)

  anonim [anonim]

  Cum ar trebui sa se desfasoare campania pentru alegerile europene, in asa fel incat politicienii sa nu vanda gogosi populiste dar nici sa nu invenineze cu injurii inalti oficiali care au ajutat Romania de a lungul timpului. Ma refer la comentariile dlui Severin care spune ca unul dintre comisarii europeni este corupt. Asemenea manipulari comuniste, securistice sunt condamnate ferm in UE si risca sa arunca o alta pata neagra asupra imaginii politicienilor romani. Multumesc.
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Luni, 1 iunie 2009, 14:49)

   Marian Jean Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui anonim

   Banuiesc ca va referiti la declaratia domnului Severin, in care acuza Comisia Europeana si in particular un comisar de coruptie datorita faptului ca raportul aferent Mecanismului de Cooperare si Verificare in justitie pentru Romania si Bulgaria este coordonat de Secretariatul General al Comisiei si nu de comisarul respectiv.

   Declaratia domnului Severin dovedeste ca s-a plimbat la Bruxelles si ca nu cunoaste procedurile europene. Va invit sa vizitati site-ul Comisiei Europene, unde veti vedea ca secretariatul general al Comisiei este responsabil pentru coordonarea elaborarii raportului. Declaratia este una dintre multele declaratii date de domnul Severin care s-au dovedit ulterior fara nici un fel de legatura cu realitatea.
 • 0 (0 voturi)    
  PE (Luni, 1 iunie 2009, 14:56)

  Gogu Ion [anonim]

  Ce face domnule un parlamentar european propriu zis? Acolo, in parlamentul european.
 • 0 (0 voturi)    
  multumim, s-a incheiat (Luni, 1 iunie 2009, 15:08)

  Dan.Tapalaga [hotnews.ro]

  Urmeaza un scurt interviu audio-video in care incercam sa mai lamurim unele lucruri.
  toate cele bune
  dt


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version