Elena Basescu, Corneliu Vadim Tudor si Gigi Becali ar intra in Parlamentul European, arata un sondaj INSOMAR, realizat la comanda Realitatea TV. Potrivit aceluiasi studiu, toti politicienii, cu exceptia lui Crin Antonescu, sunt in declin la capitolul incredere.

Democrat-liberalii ocupa primul loc in preferintele romanilor la alegerile europarlamentare. Potrivit sondajului INSOMAR, PDL ar obtine o treime din voturi, urmat de PSD cu 31%. Pe urmatoarele locuri se claseaza PNL cu 15%, UDMR cu 7%, Elena Basescu cu 6% si PRM care atinge la limita pragul electoral si obtine de 5%.

La capitolul incredere insa politicienii sunt in declin fata de inceputul anului. Traian Basescu este cotat cu 43%, Sorin Oprescu 36%, Crin Antonescu 32%, Mircea Geoana 31%, Emil Boc 28% si Theodor Stolojan 21%.

Cea mai mare pierdere a suferit-o premierul Emil Boc. Primul ministru a pierdut fata de inceputul anului aproape 20% din increderea populatiei. Pe locul doi este Traian Basescu. Seful statului a pierdut 14,3% si este urmat de primarul general al Capitalei. Sorin Oprescu a pierdut la randul sau 13,8%. Mircea Geoana a scazut in increderea populatiei cu 10%, iar Theodor Stolojan cu 8%.

Singurul care a castigat la capitolul increderea populatiei este presedintele PNL. Crin Antonescu a crescut cu aproape 16% fata de luna ianuarie a acestui an.

Studiul a fost realizat de INSOMAR in perioada 26 martie - 5 aprilie pe un esantion de 2430 de persoane si are o marja de eroare de +/- 2%.