Presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a anuntat vineri ca va candida la presedintia tarii si a pledat pentru formarea unui "pol al Opozitiei unite", care sa se numeasca Alianta Nationala Antisaracie.

Liderul PRM a spus ca poarta discutii cu unele sindicate si cu "partide care nu se regasesc nicaieri si care au un cuvant de spus", pentru formarea acestui pol al opozitiei unite, relateaza Mediafax.

C.V.Tudor a aratat ca intentioneaza sa inscrie Alianta Nationala Antisaracie la tribunal si sa participe, apoi, la alegerile parlamentare anticipate. "In perioada urmatoare vom inscrie la tribunal aceasta noua formatiune si sub semnul ei vom participa la alegerile anticipate din 2009", a explicat liderul PRM.

Vadim Tudor a evitat sa precizeze daca la alegerile prezidentiale de anul viitor va candida din partea PRM sau a Aliantei Nationale Antisaracie. "Voi candida la presedintie din partea poporului roman si-mi voi zdrobi candidatii, cum i-am zdrobit in 2000", a opinat liderul PRM.

C.V.Tudor s-a aratat nemultumit de faptul ca partidul sau nu are bani si, prin ramanerea PRM in afara Parlamentului, nu va mai avea nici "subventia guvernamentala" prevazuta pentru partidele parlamentare.

"Trebuie platite chiriile, trebuie sa dam salarii, ne mai restrangem de la alte cheltuieli si vom supravietui", a adaugat liderul PRM.