La elaborarea programului de guvernare PD-L-PSD participa si experti din cadrul Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Conform unor surse convergente, specialistii celor doua partide politice, care lucreaza la programul anticriza, primesc si sfaturile expertilor de la BNR. Aceleasi surse au declarat pentru Hotnews.ro ca Adrian Nastase este coordonatorul principal al echipei social-democrate care lucreaza cu expertii democrat-liberalilor.

Din echipa care incearca armonizarea programelor de guvernare fac parte democrat-liberalii Gheorghe Pogea, Gheorghe Barbu, Ene Dinga si social-democratii Dinu Marin, Constnatin Nicolescu, Ion Cindrea si Ion Neagu.

Potrivit vicepresedintelui PD-L, Adrian Videanu, specialistii PD-L si PSD s-au intalnit joi si incearca armonizarea programelor de guvernare ale celor doua partide.

Surse din ambele partide au confirmat pentru Hotnews.ro ca expertii celor doua formatiuni au contactat si reprezentanti ai BNR in vederea eficientizarii unui plan anticriza pe care PD-L si PSD sa-l prezinte odata cu formarea Guvernului.

Totodata, Adrian Nastase este coordonatorul departamentelor de specialitate ale PSD iar sursele Hotnews.ro au confirmat ca acesta s-a implicat in elaborarea programului anti-criza.

Joi a fost ziua negocierilor pe partea economica si a venit pe fondul avertismentelor Reuters si PwC legate de viitoarele politici macroeconomice.

Comentariu Reuters: Nesiguranta economica se va adanci in Romania, daca negocierile pentru o noua coalitie esueaza

Romania se va confrunta cu adancirea incertitudinii economice, intr-un moment critic, in cazul in care negocierile pentru formarea unei noi coalitii vor esua, scrie Reuters, amintind de dificultatile aparute intre PSD si PD-L pe tema includerii UDMR la guvernare.

Disputa legata de includerea sau nu a maghiarilor in noul guvern al Romaniei a amenintat joi sa distruga negocierile vizand formarea unei coalitii de centru-stanga. Fostii comunisti din PSD si centristii din PD-L negociaza o alianta, condusa de Theodor Stolojan, care miercuri a obtinut numirea ca prim-ministru, explica Reuters, citat de NewsIn.

Observatorii spun ca o alianta de centru-stanga ar oferi Romaniei cea mai buna premisa pentru stabilitate politica, dupa doi ani de blocaj politic, care a lasat aceasta tara cu 22 de milioane de locuitori prost pregatita pentru a face fata crizei financiare globale. Daca negocierile esueaza, expertii spun ca tara se va confrunta cu adancirea nesigurantei economice intr-un moment critic, potrivit Reuters.

'

Mihaela Mitroi (PwC): Noua conducere a Ministerului de Finante ar trebui sa nu aduca modificari substantiale in politica fiscala

"Am recomanda Ministerului de Finante sa nu vina cu modificari substantiale. Este foarte important factorul de stabilitate", a declarat Mihaela Mitroi, partener PricewaterhouseCoopers, in cadrul conferintei "Cum sa iesi castigator din criza financiara" desfasurata joi, 11 decembrie.

Pentru viitoarea conducere a Ministerului de Finante, specialistii in fiscalitate propun sa

pastreze cota unica.

Referitor la ajutorul de stat, specialistii in fiscalitate au mai declarat: "avand in vedere contextul economic, recomandam sa faca uz 100% de incurajarea Comisiei Europene si sa gaseasca solutii pentru criza in care ne aflam. Inclusiv prin emiterea de noi scheme de ajutor de stat".

"Sa nu uitam ca suntem in competitie cu alte tari, in ce priveste decizia unor investitori de a ramane aici. Orice schema de ajutor de stat, orice facilitate care ajuta un numar limitat de companii, dintr-un anumit sector, este benefica", a mai explicat Mihaela Mitroi.