PD-L si PSD pot oferi un program de guvernare fara distrugerea identitatii politice a celor doua formatiuni politice, a declarat miercuri liderul PD-L, Emil Boc, subliniind ca viitorul Executiv va mentine cota unica de impozitare, dar va promova si politici de stanga pentru protejarea persoanelor cu venituri mici.

"Exista sansa realizarii unui parteneriat pentru Romania care sa porneasca de la cele mai importante elemente de program ale PSD si PD-L, pentru a da Romaniei un guvern stabil, rapid, care sa ofere romanilor solutii pentru problemele cu care se confrunta", a spus Boc, la finalul rundei de negocieri cu reprezentantii social-democratilor.

Cele doua partide nu au reusit inca sa clarifice prezenta UDMR intr-un viitor Cabinet, in conditiile in care PSD s-a pronunat ferm pentru excluderea formatiunii minoritarilor maghiari din guvern. "Exista disponibilitatea de a incheia un parteneriat pentru Romania, ramane sa discutam formula de guvernare in jurul PD-L si, in special, vom discuta aspectele legate de prezenta UDMR in actul de guvernare", a explicat Emil Boc.

In cursul zilei de joi va urma o noua runda de negocieri intre PSD si PD-L, in cadrul careia vor fi discutate aspecte politice legate de includerea UDMR in guvernare si de compatibilizarea programelor celor doua partide.

Liderul PD-L a afirmat ca isi doreste ca Guvernul sa fie investit in 22 decembrie, astfel incat "sa demonstram ca politicienii, stanga si dreapta impreuna, pot sa rezolve problemele romanilor".

"Se pot gasi solutii comune daca exista o vointa politica", a incheiat Emil Boc.

In debutul intalnirii dintre liderii PD-L si PSD de la Senat, premierul desemnat, Theodor Stolojan, a declarat ca "abia acum urmeaza greul".

Intrebat daca este multumit de anuntul facut de seful statului, Stolojan a spus: "Cred ca da. Abia acum urmeaza greul". Theodor Stolojan a ajuns ultimul in biroul presedintelui Senatului, locul unde se poarta discutiile bilaterale, toti ceilalti lideri politici asteptandu-l pentru a incepe negocierile.

Liderii PSD au refuzat sa comenteze, la intrarea la discutii, desemnarea lui Theodor Stolojan ca prim-ministru.

Din partea PD-L, la discutii au fost prezenti Vasile Blaga, Emil Boc, Gheorghe Flutur , Gheorghe Falca, Mircea Hava, Florin Popescu , Elena Udrea, Radu Berceanu si Adriean Videanu.

PSD a fost reprezentat de Mircea Geoana, Ilie Sarbu, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Nichita, Constantin Nita , Dan Nica, Miron Mitrea, Marian Oprisan, Constantin Nicolescu, Liviu Dragnea, Nicusor Constantinescu si Daniela Popa - PC.